RIGAS RITMITrešdien, 29.jūnijā, plkst. 17:00 – 19:00 ikviens aicināts apmeklēt festivāla „Rīgas Ritmi” ieskaņas koncertu Origo Summer Stage. Bezmaksas koncertā Rīgas iedzīvotājus un viesus priecēs viens no redzamākajiem un radošākajiem savas paaudzes Lietuvas džeza mūziķiem Kestutis Vaiginis & Mirage Octet. Festivāls saviem klausītājiem ir sagādājis arī kādu īpašu pārsteigumu – ieskaņas koncerta ietvaros Origo Summer Stage koncertēs viens no oriģinālākajiem mūsdienu džeza un pasaules mūzikas vokālistiem – Filips Hamiltons (Philip Hamilton) no ASV!

Kopā ar Kestuti Vaigini & Mirage Octet muzicēs Latvijas džeza vokālisti – Diāna Pīrāgs un Laimis Rācenājs. Savukārt piektdien, 1. jūlijā plkst. 14:00 – 18:00 baudiet „Retro mūzikas kvarteta” izpildīto instrumentālo un džeza mūziku.

Festivāla „Rīgas Ritmi” mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns: „Aizraujoši koncerti pašā Rīgas sirdī un galvenais bez maksas! Tā ir iespēja uzrunāt katru klausītāju un skatītāju personīgi, jo visi zina, ka cilvēks nav paēdis no maizes vien. Origo var ne tikai labi paēst, apģērbties un nokārtot bankas rēķinus, bet var arī redzēt fantastiskas foto izstādes un dzirdēt lielisku mūziku. Paldies visiem Origo darbiniekiem par tādiem svētkiem!”

Par māksliniekiem:

Saksofonists un komponists Kestutis Vaiginis spēlē soprāna un tenora saksofonu, nereti arī flautu. Visbiežāk Kestutis izpilda savas oriģinālkompozīcijas, kurās parādās tautiskās mūzikas intonācijas, kā arī modernā džeza un akadēmiskās mūzikas elementi. Kestutis muzicē gan paša izveidotos sastāvos, gan kopā ar pieredzējušiem Lietuvas un citvalstu džeza meistariem, izveidojis arī vairākas starptautiskas džeza grupas (SiBuLi Quartet, Kęstutis Vaiginis Quartet).

Latvijas džeza mūziķu grupa „Mirage Octet” izveidota kā „Mirage Jazz Orchestra” solistu ansamblis. Mūziķi spēlē dažādu stilu mūziku – sākot no džeza klasikas līdz pat pazīstamām popmūzikas kompozīcijām. G.Rozenbergs un citi okteta dalībnieki rakstot aranžējumus speciāli šim sastāvam, rada savu unikālu, vienreizēju ansambļa skanējumu. Šajā koncertā „Mirage Octet” sastāvā spēlēs viens no izcilākajiem Latvijas saksofonisitem Deniss Paškevičs, trompetists Normunds Piesis, saksofonists Raivo Stašāns, trombonists Lauris Amantovs, bundzinieks Raimonds Kalniņš, un kontrabasists Viktors Zeļenkovs. Oktets koncertē arī kopā ar redzamākajiem latviešu džeza, vieglās un estrādes mūzikas solistiem – O.Pīrāgs, L.Rācenāju, I.Bērziņu, D.Pīrāgs, Ž.Siksnu, A.Daņiļenko, R.Trenci, A.Zaķi, I.Busuli, A.Vītoliņu (Amber),V.Lapčenoku u.c.

Filips Hamiltons ir viens no oriģinālākajiem mūsdienu džeza un pasaules mūzikas vokālistiem, kura muzikālajam sniegumam raksturīgs dažādu vokālo tehniku, a capella dziedājuma stilu un pasaules mūzikas tradīciju apvienojums. Hamiltona kompozīcijās atspoguļojas blūza, roka, džeza un klasiskās mūzikas ietekmes.

Diānas Pīrags kā mākslinieces muzikālajā izaugsmē lielu iespaidu ir devusi leģendārā džeza un estrādes dziedātāja, Diānas māte – Olga Pīrāgs. D.Pīrāgs dzied jau septiņās valodās, un pat nedomā pie tā apstāties. Jau studiju gados Diāna sāka sadarboties un uzstāties kopā ar daudziem ievērojamiem mūziķiem no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Ukrainas, ASV un Latīņamerikas, izveidojot gan „smooth jazz” programmu, gan salsas ar „El Coco Loco”, čigānu melodijas ar „Gipsymania”, arābu dziesmas ar „Harem Show”, kā arī r&b un hip-hop repertuāru ar Ron White un grupu „Chocolate”. Dziedātāja ir piedalījusies daudzos džeza mūzikas konkursos un festivālos – „Berliner perle” Vācijā, „Lady Summertine Jazz” Somijā, „Jazz in Odessa” Ukrainā, „Sing jazz festival” Lietuvā, „Saulkrasti Jazz” Latvijā u.c..

Laimis Rācenājs ir viens no Latvijas talantīgākajiem, mākslinieciskākajiem un profesionālākajiem Latvijas mūziķiem neakadēmisko dziedātāju vidū, kurš dziedājis dažādās grupās, piedalījies varietē programmās un šovos Maskavā, Sanktpēterburgā, Skandināvijā un citur. Dziedātājs, kurš spēj izpildīt dziesmas 20 valodās, talantīgi izpilda spiričuelus, blūzu, regtaimus, džezu, balādes, šansonē, bosa-nova un šlāgerus.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

„Retro mūzikas kvartets” izpildīs labāko no instrumentālās mūzikas, atbilstoši grupas nosaukumam, to modificējot retro stilā. Par labu noskaņojumu gādā ansambļa sastāvslieliskais saksofona un klarnetes spēles un improvizācijas meistars Edmunds Brīvkalns, ģitārists Ingus Feldmanis, kurš savulaik sadarbojies gan ar Pitu Andersonu, gan Ivaru Pētersonu, gan Mariju Naumovu. Grupas sitamo instrumentu pavēlnieks ir Zigurds Rezevskis, savukārt kontrabasu pārvalda Viktors Zeļenkovs, kurš mūziķa karjeras laikā sadarbojies ar daudziem zināmiem izpildītājiem – R.Raubiško, J.Smirnovu, A.Smirnovu, Brian Melvin, Janet Lawson, O.Pīrāgs, Latvijas Radio bigbendu u.c.

Origo Summer Stage programma jūlijā:

1. jūlijs 14:00 – 18:00 Retro mūzikas kvartets

7. jūlijs 15:00 – 19:00 Žanna Blagoveščenska un instrumentālā apvienība Jussendo (Oļegs Grišins, Jegors Kovaikovs un Nellija Bubujance)

14. jūlijs 17:00 Starptautiskā džeza festivāla „Saulkrasti Jazz” ieskaņas koncerts

15. jūlijs 15:00 – 19:00 Smooth Band (Oļegs Grišins, Mārtiņš Linde, Gints Pabērzs, Viktors Ritovs) un Inga Bērziņa

21. jūlijs 17:00 Starptautiskā džeza festivāla „Saulkrasti Jazz” koncerts

28. jūlijs 14:00 – 18:00 Silvesteri Orkesteri

Kultūras aktivitāšu centrs Origo Summer Stage kā pilsētas spogulis Stacijas laukumā visas vasaras garumā piedāvā sajust un piedzīvot Latvijas nozīmīgāko vasaras pasākumu un festivālu garšu, uz vienas skatuves atspoguļojot Latvijas lielākos mūzikas festivālus – Imantdienas, Rīgas Ritmi, Saulkrasti Jazz, Summertime – aicina Inese Galante, Jaunais Vilnis. Iejūtoties vasarīgajā nedēļas nogales ritmā, piektdienu vakaros ikviens aicināts ērti iekārtoties kādā no vasaras kafejnīcām un ļauties dažādu jazz & blues, kā arī rock`n`roll izpildītāju priekšnesumiem. Savukārt 450 m2 plašajā brīvdabas galerijā visas vasaras garumā tiek izstādītas lielformāta foto izstādes, atspoguļojot Latvijas nozīmīgākajos svētkos un ikdienā tvertos mirkļus. Visi pasākumi baudāmi bez ieejas maksas.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*