Jelgavas Bigbenda     20 gadu jubilejas koncertšovs „Ceļojums kopā ar Jelgavas Bigbendu”

Jelgavas Bigbenda 20 gadu jubilejas koncertšovs „Ceļojums kopā ar Jelgavas Bigbendu”

22. maijā pulksten 20:00 Latvijas Nacionālajā teātrī un 12. maijā plkst. 19:00 Zemgales Olimpiskajā centrā Raita Ašmaņa vadītais „Jelgavas Bigbends” ar vērienīgu džeza un populārās mūzikas programmu ielūdz uz savu 20 gadu jubilejas koncertu.

Bigbenda jubilejas svinībām izraudzīta tēma „Ceļojums kopā ar Jelgavas Bigbendu”, jo koncertšovā skatītājiem būs iespēja ceļot gan laikā, gan telpā. Koncertā skanēs bigbenda spilgtākie skaņdarbi no valstīm, kurās tas koncertējis savos 20 pastāvēšanas gados: Latīņamerika, Brazīlija, Meksika, Peru, Itālija, Vācija, Spānija, Francija u.c., savukārt melodiju telpā būs iespēja ceļot kopā ar Maestro Raimondu Paulu, vijoles virtuozu Raimondu Ozolu, tenoru Jāni Kurševu, šarmanto dziedātāju Amber, samtainās balss īpašnieku Normundu Rutuli un ekspresīvo Ievu Kerēvicu, kā arī ar jaunajiem un talantīgajiem mūziķiem Reini Ašmani, Elvi Lintiņu, Aivaru Konuti un daudzsološajiem dziedātājiem Daumantu Kalniņu un Aneti Kotoviču.

Kopā ar Jelgavas Bigbendu muzicēs arī spožākie mūziķi, kas savulaik spēlējuši bigbenda sastāvā, tostarp Kristaps Krievkalns, Andris Barons, Zintis Žvarts un vienmēr pozitīvais ritma pavēlnieks Gundars Lintiņš, kuri skatītājiem vairāk pazīstami kā muzikāli pavadošā grupa no dažādiem televīzijas šoviem. Koncertu kuplinās spilgtākie Latvijas Nacionālā teātra aktieri: Dita Lūriņa – Egliena, Ainārs Ančevskis un Mārtiņš Egliens, ne tikai uzņemoties pasākuma vadītāju pienākumus, bet arī izdziedot skaistākās melodijas no muzikālās izrādes „Sapnis par Brodveju”, kura pēdējo divu gadu laikā tiek uzvesta, pavadošajā sastāvā muzicējot Jelgavas Bigbendam un Raimondam Paulam. Īstenu koncertšova garšu vērienīgajām jubilejas svinībām piedos Latvijas vadošie cirka mākslinieki, kā arī atraktīvā šova deju grupa „Ķengurroks” un daudzi citi skatītājiem vēl neatklāti pārsteigumi.

Jelgavas bigbends izveidojies 1991. gadā no visdažādākā ranga džeza mūzikas entuziastiem. Kolektīvā spēlē gan amatieri, gan profesionāli mūziķi, visus pastāvēšanas gadus bigbends ir piedalījies dažādos džeza mūzikas pasākumos, koncertos, konkursos, pieņemšanās un privātos sarīkojumos gan Latvijā, gan ārzemēs. Bigbenda mūziķi spēlē dažādos sastāvos – sākot no nelielas džeza grupas līdz pilnam bigbendam. Gadu gaitā sastāvs ir ievērojami mainījies, taču joprojām darbojas mūziķi, kuri grupai pievienojušies neilgi pēc tās izveidošanas. Bigbendam ir ļoti plašs repertuārs, kas tālu pārsniedz klasiskās džeza mūzikas robežas, variējot starp džezu, izklaidējošo mūziku un popmūziku. Jelgavas Bigbends sadarbojies ar ļoti daudziem gan pašmāju, gan ārzemju ievērojamākajiem solistiem un māksliniekiem, kā arī plūcis uzvaras laurus prestižos bigbendu un džeza mūzikas konkursos pasaulē, tostarp pērn saņemot trīs godalgas VI Starptautiskajā džeza mūzikas konkursā – festivālā „Swing Saxonia” Vācijā.

Biļetes koncertšovam- „Ceļojums kopā ar Jelgavas Bigbendu” – „Biļešu Paradīze” kasēs.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*