IG 2 koncertsSestdien, 20. novembrī cikls Iededz gaismu trupināsies ar džeza vakaru veltītu Latvijas dzimšanas dienai. Tajā dzirdēsim džeza dziedātāja Daumanta Kalniņa kvartetu, kurā bez solista muzicēs sava instrumenta spēles meistari – komponists, aranžētājs un pianists Kristaps Vanadziņš, viens no pieprasītākajiem Latvijas basistiem džeza un pop-mūzikā Toms Poišs, vairāku vietējo un starptautisko džeza mūziķu konkursu laureāts Rūdolfs Dankfelds. Mūziķi atskaņos Džo Zavinula, Kola Portera, Toma Džobima, Teloniusa Munka, ka arī Valta Pūces u.c. latviešu komponistu gan klasiskās, gan džeza melodijas.

Pianists Kristaps Vanadziņš uzstājies kopā ar kolektīviem The New Trio, Twin-Town, sadarbojies ar Gunāru Rozenbergu, Andri Grunti, Gintu Pabērzu, Intaru Busuli, Raimondu Tigulu, kā arī pazīstamiem ārzemju džeza mūziķiem Esbjõrn Svennson, Fred Borey, David Kikoski, Marius Aleksa, Lauren Field un Gery Boiz. Piedalījies festivālos Rīgas Ritmi, Nomme Jazz, Norte Jazz, Bildes u.c. Kristapa radošais process saistās, ne tikai ar džezu, bet arī ar kora un kamermūzikas, kā arī filmu mūzikas žanriem. Par savu misiju mūziķis uzskata ienest pasaulē jaunu krāsu un garšu.

Kontrabasists Toms Poišs spēlējis gan Dona grupā, gan kopā ar Astro’n’out, Niku Gothamu, Ladybird u.c. Piedalījies Latvijas lielākajā muzikālajā šovā Cabaret, kā arī spēlējis kopā ar slaveno vācu apvienību Triband, Krievijas megazvaigznēm Bi-2, grupu H2O, dziedātāju Amber u.c., uzstājies tādos festivālos kā Rīgas Ritmi, Saulkrasti Jazz, Vilnius Jazz, Baltic Beach Party, Bildes u.c.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*