Ģitāra, basģitāra, vokāls, perkusijas, dūdas, blokflauta, melodika…

Māris Plūme

Jazzmusic.lv idejas autors, darbu vadītājs un vairāku rakstu autors.

Kā ģitārists piedalījies vairākos Latvijas un starptautiska mēroga pasākumos. 2005. gadā ieguva pirmo vietu Sony Jazz Stage džeza ģitāristu konkursā. Vairākus gadus regulāri uzstājās Rīgas restorānos un klubos, kā arī srādāja par ģitāras pedagogu Ventspils mūzikas vidusskolā.

Savu latviski lirisko dvēseles stīgu izpauž grupā “Plūme”. No 2009. gada novembra līdz 2010. gada aprīlim epizodiski strādāja pie majas apstākļos ar minimālu budžetu izstrādātā videoklipa grupas Plūme dziemai “Rokmūzika”. Videoklipa izmaksas sastāda tikai 3 Eiro, kas iztērēti 2 pāru melnu cimdu iegādei. Ar šo klipu Plūme centās sev un citiem pierādīt, ka, ja ir vēlēšanās, paveikt var visu pat ar visniecīgākajiem līdzekļiem un nauda nav nekāds šķērslis ideju realizēšanai.

[vimeo=http://vimeo.com/10644158]

Piedalījies Arta Gāgas albumu: “Zīmējumi debesīs” un “Stādīju ieviņu” ierakstīšanā, kā arī dažādu citu grupu ierakstos un koncertos, un vēl daudzos īslaicīgos muzikālos projektos.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Ieguvis bakalaura grādu RPIVA Populārās un džeza mūzikas nodaļā kā ģitāras pasniedzējs. Ģitārspēli apguvis arī Hamburgas Mūzikas un teātra augstskolā kā Erasmus apmaiņas students.

Šobrīd dzīvo Berlīnē, kur meklē dažādus ceļus pašizpausmei.

Māris Plūme spēlē basģitāru

Zemāk skatāmajā video Plūme uzstājas pasākumā “Recycled Creativity” ar pašizgudrotu un paškonstruētu instrumentu – dūdas, kas izgatavotas no suņu barības pakas, kurai pievienota blokflauta (aizmugurē) un melodika (zaļais instruments priekšpusē). Gaisa padeve ir gan pūšot ar muti, gan ar kāju pumpējot laivas pumpi. Video dzirdamie “bīti” skan no kasešu magnetofona, kuru Plūme atrada uz ielas. Ritmi tika uz datora saprogrammēti un iekopēti kasetēs. Koncerta laikā pretim kasešu magnetofona skaļrunim tika novietots mikrofons, tādējādi panākot “trešīgāku” skanējumu.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=P0sc4hwu7N0]

Nākamajā video augstāk minetais instruments – Trashpipes – tiek izmantots pavisam cita rakstura mūzikas atskaņošanai. Starp citu, uz dūdām spēlētā galvenā tēma abos video tā pati, tikai tonalitātes atšķiras.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_GczZNWCQqE]

Plūme regulāri iesaistās dažādos avantūriskos projektos. Moto: “Galvenais, lai ir interesanti!”

Lūk daži Plūmes inteneta projekti:
http://supportcreativelaziness.wordpress.com/
http://citamuzika.wordpress.com/

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*