Joep Beving_1Sestdien, 4. jūnijā, Koncertzāles “Cēsis” Ambiente skatuve sērijā sava jaunākā albuma Eiropas tūres ietvaros viesosies Jūps Bēvings (Joep Beving) − spilgts minimālismā ieturētas laikmetīgās klaviermūzikas mākslinieks un mūzikas platformās klausītākais pianists. 

Runā, ka, lai gūtu panākumus mūzikā, ir vajadzīgas trīs lietas – talants, īstais laiks un veiksme. Papildus tam – vēl kas īpašs, lai taptu pamanīts. Nīderlandiešu pianistam un komponistam Jūpam Bēvingam ir tas viss un vēl vairāk. Savu muzikālo karjeru uzsācis salīdzinoši nesen, šobrīd viņš jau tiek minēts līdzās tādiem vārdiem kā Ļubomirs Meļņiks, Makss Rihters un Nils Frāms.

Gandrīz divus metrus garais pianists Jūps Bēvings ar saviem mežonīgajiem matiem un plīvojošo bārdu atgādina draudzīgu milzi no bērnu pasaku grāmatas. Taču viņa klavierspēle – nepiespiesta un melanholiska – izceļ mūziķa maigo dabu, bet smalkās melodijas nomierina dvēseli. Bēvinga introspektīvās klavierkompozīcijas ir kā pretlīdzeklis drudžainajai nenoteiktības un baiļu pilnajai pasaulei, ko pats mūziķis dēvē par “vienkāršu mūziku sarežģītām emocijām”.

Pirmais soloalbums Solipsism nāca klajā 2015. gadā, izvēršoties par patiesu sensāciju – ierakstīts ģimenei par iepriecinājumu, tikai vēlāk tas tika izvietots mūzikas platformā Spotify. Bēvings nekad nebija domājis, ka viņa uz pārdomām vērstā, atmosfēriskā mūzika uzrunās tik plašu auditoriju – albums tika lejupielādēts vairāk nekā 85 miljonus reižu, kas ir nebijis skaits klasiskās mūzikas žanrā. Vienā mirklī no nezināma iesācēja, kas rada un atskaņo mūziku savam priekam, Jūps Bēvings kļuva par mūzikas platformās atskaņotāko laikmetīgās klasiskās mūzikas pianistu, kura vārds nu jau tiek minēts līdzās tādiem skaņražiem kā Nils Frāms (Nils Frahm) un Makss Rihters (Max Richter).

Tam sekoja sadarbības uzaicinājums ar prestižo izdevniecību Deutsche Grammophon, kuras paspārnē iznāca divi nākamie triloģijas albumi Prehension un Henosis. Paralēli Bēvings aktīvi koncertē gan uz mazākām, gan pavisam lielām Eiropas koncertskatuvēm.

Šī gada 8. aprīlī klajā nācis Jūpa Bēvinga ceturtais studijas albums Hermetism. Rakstīts pandēmijas tumšajās dienās, baiļu un polarizācijas laikmetā, Bēvinga ieraksts piedāvā skaudras melanholijas ar cerību sajaukumu. “Es ceru, ka manai mūzikai būs mierinoša un klausītājus saliedējoša ietekme,” atklāj pats mākslinieks. 

Koncertzālē “Cēsis Jūps Bēvings viesosies sava jaunā albuma Eiropas tūres ietvaros un tas būs vienīgais koncerts Latvijā.

https://www.youtube.com/watch?v=-AzyJ36-IjY

Biļetes nopērkamas Koncertzāles “Cēsis” kasē, Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilsesuparadize.lv.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*