MKI_smallAuziņš – Čudars – Arutyunyan” ir laikmetīgās džeza mūzikas trio no Rīgas.

Visi trīs būdami pieredzējuši un starptautiski atzīti mūziķi džeza jomā, trio tiecas veidot skaņu pasauli, kas stāv pāri žanriem, par pamatu izmantojot enerģiju, emocijas un iztēli rosinošas idejas un konceptus.

Lai gan kolektīvā brīvā improvizācija ir svarīgs trio daiļrades elements, puišu interese klasiskās mūzikas kompozīcijā sniedz grupas improvizācijām labi konstruētus rāmjus spontanitātei un rotaļīgai saspēlei. Lai gan liela uzmanība tiek pievērsta skaņas radīšanai izmantojot nekonvencionālās tehnikas, jeb extended techniques, un elektronikas, visi trīs, būdami latvieši, nāk no bagātas kormūzikas tradīcijas, tādējādi grupas daiļrade vienmēr saglabā melodiskumu un ir cieši saistīta ar cilvēka balsi.

Grupas dalībnieki:

Kārlis Auziņš – saksofons

Matīss Čudars – ģitāra

Ivars Arutjunjans – bungas

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Albums “Baltic” sastāv no Kārļa Auziņa un Matīsa Čudara kompozīcijām, kā arī tajā dzirdama grupas interpretācija par komponistes Karlas Blej (Carla Bley) skaņdarbu “Donkey”.

Lai gan grupas mūzika ir instrumentāla, albumā arī iekļauts skaņdarbs, kurā tiek lasīts Aivara Neibarta dzejolis “Ceļš”.

Albumu var noklausīties un iegādāties šeit:

https://auzinscudarsarutyunyan.bandcamp.com/releases

Matīss Čudars – www.matisscudars.com

Publicitātes foto: Eva Iova

Albuma vāka foto: Hele

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*