17951728_1892422044375282_7111545244452368445_nViens no zināmākajiem Latvijas džezmeņiem – saksofonists Deniss Paškevičs – ar pasākumiem 28. un 29. aprīlī ieskandinās viņa vārdā nodēvētu džeza klubu Vecrīgā, kas oficiāli tiks atvērts 19. un 20. maijā līdz ar saksofonu festivāla “Jazz Room” otro sesiju. Klubs sauksies “Pashkevich Jazz Club” un atradīsies Palasta ielā 10.

18156825_1898986970385456_646723037031212081_o28. aprīlī ikviens bez maksas aicināts piedalīties kluba ieskandināšanā un Denisa dzimšanas dienas svinībās. Notiks jam session, kurā jubilārs uzstāsies kopā ar dziedātāju Jolantu Gulbi-Paškeviču, savu kvartetu un viesiem: kanādiešu saksofonistu Seamus Blake, amerikāņu trompetistu Jason Hunter, puertorikāņu ģitāristu Neff Irizarry un krievu pianistu Nikita Bratus.

Seamus Blake uzskatāms par vienu no vadošajiem saksofonistiem pasaulē. Savulaik viņš ieguva prestižo Thelonious Monk balvu un šobrīd dzīvo Ņujorkā, kur pamatā spēlē kopā ar savu kvintetu, kā arī citiem Lielā ābola mūzikas meistariem. Speciāli Denisa dzimšanas dienai viņš sagatavojis vairākas savas oriģināldziesmas, ko dziedās Jolanta.

Jason Hunter ir jau vairākus gadus Igaunijā dzīvojošs trompetists, kurš precējies ar populāro kaimiņvalsts dziedātāju un pērnā gada labākā Igaunijas džeza albuma balvas ieguvēju Sofia Rubina un muzicē gan kopā ar sievu, gan ar daudziem citiem starptautiski zināmiem mūziķiem.

Neff Irizarry primāri ir latin jazz meistars, kurš spēlējis kopā pat ar amerikāņu fusion kvartetu “The Yellowjackets” un allaž spējīgs klausītājos raisīt smaidu un labu garastāvokli, bet Nikita Bratus ir pianists, kurš specializējies ļoti dažādos džeza novirzienos un nosvinējis jau 30 gadu skatuves jubileju.

Sākums plkst. 23.00 pēc kluba ieskandināšanas slēgtā pasākuma.

29. aprīlī klubā notiks maksas koncerts, kurā uzstāsies izcila mūziķu apvienība “United Jazz Collective”. Tās sastāvā būs Deniss Paškevičs, krievu pianists Andrei Kondakov, zviedru basists Rickard Malmsten, igauņu bundzinieks Tanel Ruben, kā arī viens no pasaulē vadošajiem mutes ermoņiku spēlētājiem džeza žanrā – Olivier Ker Ourio no Francijas.

“United Jazz Collective” mūziķi jau ieguvuši atpazīstamību katrs savā valstī un mēdz sevi dēvēt arī par “Baltic Neighbours”. Mijoties etniskajai un personīgajai pieredzei, viņi piedāvā eklektisku un krāšņu muzikālo programmu.

Deniss Paškevičs ir viens no atpazīstamākajiem Baltijas džezmeņiem. Viņš ir gan saksofonists un flautists, gan komponists, producents un pedagogs. Pērn tika izdots viņa jaunākais albums kopā ar dāņu ģitāristu Christian Frank “Yours Faithfully”, kurā piedalās arī pasaulē zināmais amerikāņu pianists Aaron Parks un kas ieguva Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofons” džeza un blūza mūzikas kategorijā.

Pianists Andrei Kondakov savulaik vadīja kvartetu, kur muzicēja arī zināmais krievu ģitārists Andrei Ryabov un kas devās leģendārā tūrē pa PSRS kopā ar amerikāņu saksofonistu Richie Cole. Šobrīd lielāko daļu laika pianists pavada Ņujorkā, koncertējot kopā ar bundzinieku Lenny White, saksofonistu Eric Alexander un citiem augstas klases mūziķiem.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Basists Rickard Malmsten studēja Holivudas Mūziķu institūtā un 23 gadu vecumā kļuva par jaunāko pasniedzēju Kostarikas Universitātē. Šobrīd viņš dzīvo Honkongā, turpina veidot savus muzikālos projektus un uzstājas džeza mūzikas festivālos.

Tanel Ruben kļuvis par vienu no atpazīstamākajiem džeza bundziniekiem Igaunijā. Pateicoties savai neatlaidībai un aktivitātei, viņš sadarbojies ar daudziem zināmiem mūziķiem no Eiropas, Krievijas un ASV. Piemēram, zviedru basistu Anders Jormin, amerikāņu saksofonistu Dave Liebman un amerikāņu bundzinieku Brian Melvin.

Mutes ermoņiku spēles meistars Olivier Ker Ourio dzīvo Parīzē un nodarbojas gan ar savas mūzikas komponēšanu, gan dažādu mūzikas projektu veidošanu. Viņš džeza mūzikas pasaulē tiek uzskatīts par vistiešāko beļģu leģendārā mutes ermoņiku spēlētāja Toots Thielemans sekotāju.

Koncerta īpašie viesi būs Neff Irizarry un Jolanta Gulbe-Paškeviča, izpildot dziesmas no viņas latin un world mūzikas repertuāra.

Biļetes maksās 15 eiro, būs nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī klubā pirms koncerta. Sākums plkst. 20.00. Abi pasākumi notiks Starptautiskās džeza dienas programmas ietvaros.

Oficiālā kluba atklāšana norisināsies 19. un 20. maijā, kad tajā notiks saksofonu festivāla “Jazz Room” otrā sesija. 19. maijā uzstāsies viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes pašmāju saksofonistiem Toms Rudzinskis ar savu mūziķu sastāvu un izcila lietuviešu apvienība “Trio Infiltrators”, kurā muzicē Jan Maksimowicz (saksofons, elektronika), Dmitry Golovanov (tautiņinstrumenti, elektronika) un Arkady Gotesman (bungas, perkusijas). Grupa piedāvā eksperimentālās mūzikas, free jazz un ambient sajaukumu.

20. maijā kopā ar Denisa Paškeviča kvartetu uzstāsies pasaulē zināmais amerikāņu saksofonists Rick Margitza, kurš sastrādājies ar tādiem džeza grandiem kā Tony Williams, Bobby Hutcherson, McCoy Tyner, Chick Corea un daudziem citiem, kā arī sarakstījis daudzas saksofonmūzikas programmas un pat pāris simfonijas.

Pēc oficiālās atklāšanas trešdienās klubā notiks jam session vakari, ko vadīs gan pats Deniss, gan arī Toms Rudzinskis. Ceturtdienas būs atvēlētas nelielu sastāvu koncertiem, piektdienās notiks jau vērienīgāki džeza vakari, bet sestdienām tiks piešķirts izklaidējošāks raksturs, kas tiks balstīts funk, rhythm & blues un tamlīdzīgās noskaņās.

“Pashkevich Jazz Club” veidots ar mērķi regulāri piedāvāt Rīgā starptautiska mēroga džeza mākslinieku programmas dažādām auditorijām. Klubā būs iespējams dzirdēt dažādu žanru džeza mūziku un tajā uzstāsies arī dīdžeji. Palasta ielā 10 durvis būs atvērtas visas nedēļas dienas no plkst. 10.00 līdz pēdējam klientam. Klubs darbosies arī kā restorāns, kurā tiks piedāvāta fusion stila virtuve un klubu vadīs viens no Latvijā atzītākajiem un atpazīstamākajiem šefpavāriem – Mareks Voiteckis.

Līdz oficiālajai atklāšanai “Pashkevich Jazz Club” piedāvās vēl vairākus ieskandināšanas pasākumus.

https://www.facebook.com/pashkevichjazzclub/

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*