JustinKauflin2. jūlijā, 19:00, festivāla “Rīgas Ritmi 2016” noslēguma koncertā uzstāsies talantīgais džeza pianists, leģendārā producenta Kvinsija Džonsa protežē Džastins Kaflins (Justin Kauflin).

Mākslinieks uzsācis pianista karjeru 15 gadu vecumā un kopš tā laika guvis augstu atzinību – šobrīd jaunais mūziķis ir viens no pieprasītākajiem jaunajiem džeza pianistiem, ko pierāda gan 2012. gadā VEER Magazine piešķirtais apbalvojums “Gada džeza mākslinieks”, gan uzvara tā paša gada VSA Starptautiskajā jauno solistu konkursā, gan arī lieliskie rezultāti prestižajā “Thelonious Monk” konkursā.

  1. un 2014. gadā viņš piedalījies Kvinsija Džounsa (Quincy Jones) pasaules koncerttūrē kā viens no Quincy Jones management pārstāvētajiem māksliniekiem. Sadarbībā ar Džounsu tapis arī mūziķa jaunākais albums “Dedication” (2015).

Jau kopš 11 gadu vecuma, mūziķis ir neredzīgs, taču tas nav liedzis viņam apgūt un izkopt klavierspēli, bet tieši pretēji – pamudinājis viņu uz to. Kādā intervijā Kaflins atzinis, ka, zaudējot redzi, viņam nācies meklēt ko citu kā videospēles un basketbolu. Tā viņš nonācis pie klavierēm. Džastinam piemīt apbrīnojama dzirdes atmiņa, ar izkoptu manieri un īpašu stilu.

Īpašu vietu mūziķa profesionālajā izaugsmē ieņēmis nu jau aizsaulē aizgājušais trompetists, džeza leģenda Klārks Terijs (Clark Terry). Jaunā mūziķa un viņa mentora attiecības iemūžinātas vairākkārt apbalvotajā dokumentālajā filmā “Keep on keepin’ on”.

 “Manuprāt, viņš ir viens no talantīgākajiem pianistiem, kāds jebkad ir dzīvojis uz šīs zemes” – leģendārais trompetists Klārks Terijs (Clark Terry)

Festivāls “Rīgas Ritmi” šogad norisināsies sešpadsmito reizi. Četru dienu garumā (no 29. jūnija līdz 2. jūlijam) džeza mūzikas mīļotājiem tiks piedāvāta krāšņa un daudzveidīga programma. Jau ierastās koncertvietas – Rīgas Kongresu namu, mūzikas namā “Daile”, Origo Summer Stage un brīvdabas atpūtas parku “Egle” – papildinās šogad atvērtais džeza klubs “Trompete”.

Latvijas Radio 1. studijā mūziķi pasniegs meistarklases jaunajiem un topošajiem mūziķiem, kas arī kļuvušas par neatņemamu festivāla “Rīgas Ritmi” sastāvdaļu.

Biļetes uz Rīgas Ritmu koncertiem pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*