barakaLatvijas pasaules mūzikas grupa ”Baraka” savu jauno albūmu ”Hip-hop tribute to Ahmad Zahir” velta visā Austrumu pasaulē pazīstamajam persiešu dziedātājam Ahmadam Zahiram, kurš aktīvi darbojies 20. gadsimta vidū. Ieraksta idejiskā koncepcija ir parādīt, ka pravieša dzīve tēvzemē ir bīstama, īsa un traģiska. Pēdējās albūma dziesmas nosaukums ir “Mana nāve”(Marge man). Ahmads Zahirs šo dziesmu izpildīja vēl dzīvs būdams, un jau tad vēstīdams, ka visa viņa dzīve ir veltīta persiešu kultūrai, ka tā būs spilgta, kā krītoša zvaigzne, un diemžēl arī tikpat īsa.

Ahmads Zahirs bija viens no pirmajiem, kurš ieviesa Afganistānas populārajā mūzikā eiropiešu mūzikas instrumentus un elektronisko skanējumu. Tajos laikos Vidusāzijas sabiedrībā tas bija ļoti drosmīgs solis. Grupa ”Baraka” turpinot Ahmada Zahira iesākto ceļu, aranžēja Vidusāzijas populārās dziesmas ar krietnu džeza un repa manieres devu, saglabājot to raksturu. ”Barakas“ mūzika ir uztverama plašam klausītāju lokam. Tā vistiešākajā veidā atbilst kategorijai “pasaules mūzika”, jo tajā ir apvienoti gan austrumu mūzikas elementi, džezs, reps, gan arī akadēmiskā dziedāšana augstā, profesionālā līmenī.

Albūma ierakstos bez Latvijas mūziķiem Dmitrija Jevsikova vadībā, piedalījās arī 10 hip-hop mākslinieki no Tadžikistānas, un Eiropā pazīstamā akadēmiskā dziedātāja Zarina Tadžibajeva (Zarina Tajibaeva).

Devika Jevsikova – vokāls, bass
Zarina Tadžibajeva – vokāls
Deniss Paškevičs – flauta, saksofons
Viktors Ritovs – piano, rhodes piano, sitezatora solo
Artems Sarvi – rhodes piano, sintezatora solo
Madars Kalniņš – rhodes piano
Jegors Kovaikovs – elektriskās un akustiskās ģitāras, dators
Artūrs Kutepovs – ģitāras
Dmitrijs Jevsikovs – visas perkusijas un aranžējumi.
https://sketismusic.bandcamp.com/album/baraka-hip-hop-tribute-to-ahmad-zahir-skmr-120

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*