dddddd19. septembrī Ventspilī, teātra nama “Jūras vārti” Jaunajā zālē gaidāms jau trešais koncertsērijas “Džems ar Ventspils bigbendu” jeb “Iepazīstot Big Band” koncerts ar dziedātājas Aijas Andrejevas piedalīšanos.

Līdzīgu koncertu cikla ietvaros Ventspils bigbends iepriekš jau muzicējis kopā ar izciliem jaunās paaudzes mūziķiem – ar Kārli Vanagu (Latvijas Radio Big Band mākslinieciskais vadītājs), Tomu Rudzinski (Amsterdamas konsrvatorijas maģistrs, starptautisku konkursu laureāts, “Sony Jazz Stage” 2014 laureāts), Viktoru Ritovu (Latvijas Radio Big Band solists, pasniedzējs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā), Dāvi Jurku (Latvijas Radio Big Band solists, “Sony Jazz Stage 2014” laureāts).

Arī 2015. gadā, sadarbojoties ar teātra namu “Jūras vārti” un pateicoties Ventspils pilsētas domes Kultūras projektu konkursā iegūtajam līdzfinansējumam, notiek četru koncertu cikls “Džems ar Ventspils bigbendu”. Kupli apmeklēto pirmo divu koncertu pavasarī viesi un solisti bija saksofonists Gints Pabērzs un jaunā džeza dziedātāja Kristīne Prauliņa. Iesākot jauno sezonu “Jūras vārtos” laiks koncertsērijas turpinājumam ar pazīstamo estrādes dziedātāju Aiju Andrejevu. Mūziķi, kuru ne viens vien dēvē par spridzekli, jo viņas enerģija un dzīvesprieks uz skatuves aizrauj un hipnotizē. Aija koncertējusi kopā ar Latvijā pazīstamiem māksliniekiem, ieguvusi Maestro Raimonda Paula atzinību un simpātijas, spēlējusi teātra izrādēs, filmējusies seriālā, piedalījusies TV šovos, kļūstot par skatītāju favorīti, kā arī pati vadījusi televīzijas raidījumus. Kā neaizmirstamu un sev ļoti nozīmīgus dziedātāja min koncertus karavīriem Afganistānā.

Ventspils koncerta programmā būs klausāma stilstiski dažāda mūzika, izceļot bigbenda un solistes mijiedarbību, enerģijas, enerģētikas un tehniskās iespējas. Vēl vairāk, tās pamatā ir ideja par muzikāli augstvērtīgiem pasākumiem Ventspilī, dodot iespēju jaunajiem mūziķiem un skaņu režisoriem pielietot zināšanas praksē, iedvesmojoties no pazīstamiem un atzītiem māksliniekiem klātienē. Tādējādi pakāpeniski tiek attīstīts jaunu, inteleģentu klausītāju loks, kuru veido arī gados jauni cilvēki, vidusskolu un augstskolu studenti. Mūziķi un organizatori ar šīs sērijas koncertiem aicina klausītājus izzināt, izprast un iemīlēt džeza mūzikas kā mākslas formas burvību, dziļumu un patiesumu.

Tikai pirmo 30 biļešu cena īpaša – € 5.50.
Biļetes t/n “Jūras vārti” un visās “Biļešu Serviss” kasēs, kā arī internetā www.bilesuserviss.lv. Pirkt biļeti
Pārdošanā ierobežots skaits nenumurētu sēdvietu.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*