10616075_1050246984987210_1044813003254629342_n“L Tips Agency” uzsāk vasaras koncertsēriju Siguldas pilsdrupu estrādē. 20.jūnijā sezonas atklāšanas koncertā piedalīsies džeza talants Ričards Bona (Richard Bona) ar projektu “Mandekan Cubano”.
Mūsdienās kritiķu un daudzu izcilu mūziķu atzinīgi vērtētais kamerūnietis Ričards Bona piedzima artistiskā ģimenē un jau no mazotnes aktīvi interesējās par mūziku. Viņš sāka apgūt ģitārspēli 11 gadu vecumā un 13 gados izveidoja jau savu pirmo ansambli. 22 gadu vecumā viņš apgūst mūziku Diseldorfā un vēlāk attīsta karjeru Francijā un ASV. Cita starpā viņš tagad ir Ņujorkas Universitātes džeza mūzikas profesors.
Galvenokārt kā basģitāristu viņu aicinājuši uzstāties kopā tādi grandi kā Džo Zavinuls, Džordžs Bensons, Bobijs Makferins, Chaka Khan un virkne citu. Kopš 1999.gada viņš izdevis 5 studijas albumus, kā arī piedalījies ļoti daudzu citu džeza mūziķu ierakstos. Savā 2005.gada albumā “Tiki” Bona sadarbojas ar tobrīd vēl pašreizējo atpazīstamību nesasniegušo Džonu Ledžendu.
20.jūnijā Siguldā skatītājiem būs iespēja iepazīties ar vienu no interesantākajiem Ričarda Bonas projektiem – “Mandekan Cubano”. Sekstetā “Mandekan Cubano” Bona apvienojis izcilus Ņujorkas džeza mūziķus. Kā jau pauž nosaukums, tas tapis, iedvesmojoties no Latīņamerikas un jo īpaši kubiešu mūzikas, kas apvienojumā ar tradicionālā džeza pieskārienu padara katru Bonas un viņa mūziķu uzstāšanos par unikālu piedzīvojumu.

 

Biļetes iepriekšpārdošanā uz Ričarda Bonas koncertu pieejamas no 12.maija www.bilesuserviss.lv un “Biļešu serviss” kasēs. To cena, sākot no €29.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*