Shoecase_02Jau ierasts, ka katru gadu jūlija pirmajā nedēļā norisinās viens no iecienītākajiem mūzikas festivāliem Latvijas galvaspilsētā – “Rīgas Ritmi”. Šogad festivāls norisinās no 1. līdz 4. jūlijam un atzīmē 15 gadu jubileju, piedāvājot augstvērtīgus koncertprogrammu, tajā skaitā arī Rīgas Ritmi Showcase, kā ietvaros Latvijas izpildītāji prezentēs sevi ārzemju mūzikas ekspertiem un festivāla viesiem.

rigas ritmi banerisRīgas Ritmi Showcase programma norisināsies 2. un 3. jūlijā plkst. 14.00 Kongresu nama Jaunajā zālē. Tās mērķis ir prezentēt Latvijas labākos džeza, improvizācijas un pasaules mūzikas izpildītājus ārvalstu producentiem, žurnālistiem un festivālu organizatoriem. 2. jūlijā uzstāsies nesteidzīgas noskaņas uzburošais jaunās paaudzes ģitārists Jānis Ruņģis un viņa grupa “Jāņa Ruņģa Klātbūtne”, kurā muzicē arī basists Reinis Ozoliņš un sitamo instrumentu pārzinātājs Rūdolfs Dankfelds. Latviju reprezentēs arī konkursa “Riga Jazz Stage 2015” uzvarētājs Daumants Kalniņš ar vēl četriem vīriem: pianistu Kristapu Vanadziņu, ģitāristu Mārci Auziņu, basistu Tomu Poišu un jau minēto bundzinieku Rūdolfu Dankfeldu. Muzicēs arī neparastā un eksperimentus mīlošā koklētāja Laima Jansone un muzikāli ne mazāk plaši domājošais komponists un hanga spēlētājs Raimonds Tiguls, kā arī atraktīvā deviņu vīru džeza un fanka grupa “Bunch of Gentlemen”: Viesturs Grapmanis (trompete), Kristaps Lubovs un Roberts Martinovskis (abi – tenora saksofons), Krists Kristaps Liepa (trombons), Ēriks Kibermanis (baritona saksofons), Dāvis Bindemanis (taustiņinstrumenti), Rihards Goba (ģitāra), Ivars Dauksts (bass) un Kalvis Sležis (sitaminstrumenti).

Savukārt 3. jūlijā ārzemju ekspertiem un pašmāju skatītājiem uzstāsies dziedātāja Kristīne Prauliņa, kura nesen laida klajā debijas albumu “Melns ar baltu”. Muzicēs arī gaisīgais septiņu meiteņu ansamblis “Sus Dungo”, kurā darbojas Diāna Čepurnaja (vokāls, akustiskā ģitāra, bandžo), Marta Trofimova (elektriskā ģitāra, ukulele, vokāls), Anneli Arro (sitaminstrumenti, vokāls), Elizabete Lāce (arfa, klavieres, vokāls), Elizabete Balčus (flauta, vokāls), Liene Dravniece (akordeons, vokāls) un Marika Arro (basģitāra, vokāls). Latvijas mūziku reprezentēs arī bijušo grupas “Melo-M” čellistu Valtera Pūces un Antona Trocjuka pasaules mūzikas projekts “DaGamba” ar Daini Teni (taustiņinstrumenti) un Hamidreza Rahbaralams (dafs, sitāra, balss) no Irānas. Vēl uzstāsies eksperimentālās mūzikas grupa “Catalyst”, kurā pamatā darbojas Kārlis Boreiša-Visockis (ģitāra) un Ronalds Briežkalns (bungas).

Biļetes uz „Rīgas Ritmi Showcase 2015” iespējams iegādāties „Biļešu Serviss” kasēs vai internetā www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena EUR 10. Katru dienu programmā tiks prezentētas četras grupas.

 

Vairāk informācijas rigasritmi.lv.

 

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*