2015. gada 27. martā Mārupes kultūras namā jau trešo reizi notiks Andra Grīnberga jauno ģitāristu konkurss “Kur tad tu nu biji”, kurš veltīts latviešu ģitāristam Andrim Kārkliņam. Konkursa mērķauditorija ir mūzikas skolu pirmo trīs ģitāras klašu audzēkņi, kuri spēlēs savai klasei atbilstošus latviešu tautasdziesmu aranžējumus no krājuma “Kur tad tu nu biji” (A. Grīnbergs). Konkursa mērķi ir : – atbalstīt un attīstīt latviešu ģitārspēles tradīcijas, veicināt latviešu klasiskās ģitārspēles skolas attīstību, popularizēt latviešu tautas mūzikas izmantošanu klasiskajā ģitārspēlē,  attīstīt sadarbību starp skolām un pedagogiem un paplašināt ģitāras izmantošanas iespējas.

Jaunums – duetu konkurss  – ģitāra un vokāls. Šoreiz dalībnieki tiks dalīti divās vecuma grupās – no un līdz 16 gadiem.  Pirmā dziesma ir jāsagatavo no Andra Grīnberga otrā latviešu tautasdziesmu krājuma ”Līgodama upe nesa” duetu sadaļas klasiskā manierē (ģitārists grāmatas aranžējumam var izdomāt savu ievadu un nobeigumu, kā arī vjadzības gadījumā lietot kapodastru), savukārt kā otro var izvēlēties jebkuru latviešu tautasdziesmu, vai arī kādu latviešu autora dziesmu pēc savas izvēles. Turklāt, var lietot mikrofonu un jebkāda veida ģitāras un pastiprinātājus pēc pašu konkursa dalībnieku ieskata.

Žūrijas komisija: L.Cinkusa, I.Feldmanis, A.Alksnis, M.Baumanis, Ģ.Pavēnis, A.Grīnbergs, D. Štrodaha.

Nošu krājums : “Laviešu Tautas dziesmas klasiskajai ģitārai A.Grīnberga aranžējumā II daļa” iegādājams individuāli izdevniecības MUSICA BALTICA veikalā Kr. Barona ielā 39 vai veikalā TAVA SKAŅA Tērbatas ielā 46.

Visi dalībnieki un pedagogi saņem konkursa organizatoru Pateicības un Sertifikātus.

Konkursa uzvarētāji saņem Laureātu diplomus, IV GRUPAS 1.VIETA- SAŅEM

NAUDAS BALVU. Galvenā balva un citas balvas no veikala TAVA SKAŅA. Žūrija dalībniekiem un pedagogiem piešķir Atzinības rakstus, kā arī citas konkursa atbalstītāju un organizatoru balvas.

Lai piedalītos konkursā, līdz 2015.gada 26.februārim (ieskaitot) elektroniski uz

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

latvjudainas@inbox.lv jānosūta:

1) Dalībnieka Pieteikums (anketa), aizpildāma elektroniski (Word)

2) Nosūtot pieteikumu pievienot dalības maksas maksājuma uzdevuma kopiju (Pdf)

3) Dalībniekam tiek piešķirts kārtas numurs iesniegumu saņemšanas secībā.

Anketu var lejuplādēt šeit:

http://muzikamakslamarupe.edu.lv/notikumi-stigas_7p.html

Papildus informācija: latvjudainas@inbox.lv

Andris Grīnbergs, Mob.29586686

    • Andris Grīnergs says:

      Tikai konkursos kur naudas balva ir 1000 un vairāk eiro to publisko,ar piebildi ,ka žūrija ,ja nav atbilstoša pretendenta šo balvu var neizsniegt!

  1. Andris Grīnergs says:

    Pagšjušājā gadā izlozējām ģitāru ar Renāra Kaupera parakstu,kā galveno balvu.
    iespējams šogad būs kaut kas līdzīgs ,vokālistiem varētu būt Blue mikrafons.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*