Džeza koncertzāle Rīga TV24 studijā

Add Libitum, īpašie viesi: Ieva Kerēvica, Jūlija Zakirova, Inga Bērziņa
City Jazz Big Band, īpašie viesi: Kristīne Prauliņa, Evilena Protektore

Add Libitum kvarteta sastāvā uzstājas Madars Kalniņš, Artis Orubs, Andris Grunte, Gints Pabērzs. Kvartets spēlē Contemporary Jazz stilā, repertuārā – pašu komponētie skaņdarbi un džeza standarti.

Ieva Kerēvica – talantīga dziedātāja, kas izglītību guvusi RPIVA. Piedalījusies vairākos vokālos konkursos, ieguvusi 2.vietu konkursā Sony Jazz Stage 2004, bijusi konkursa Lady Summertime laureāte un kopā ar grupu The spirit shadows ieguvusi 1.vietu konkursā Stage number one. I.Kerēvica piedalījusies arī konkursos Tu esi pamanīts un Liepājas Dzintars.

Jūlija Zakirova – etno-džeza dīva, viena no aktīvākajām jaunajām džeza mūzikas solistēm Latvijā un neskaitāmu starptautisko konkursu un festivālu dalībniece un laureāte. Savu karjeru Jūlija aizsāka 16 gadu vecumā, kad sajuta lielu mīlestību pret džeza mūziku un tā kļuva par daļu no viņas dzīves.

Inga Bērziņa – džeza dziedātāja un vokālā pedagoģe, izglītību ieguvusi Maskavas Gņesinu mūzikas pedagoģijas institūtā un meistarklasēs Eiropā un ASV. Patlaban savas zināšanas nodod džeza studentiem JVLMA, RDKS un RPIVA.

City Jazz Big Band ir Kārļa Vanaga vadītāis pilna modernā sastāva bigbends, kas savā salīdzinoši īsajā pastāvēšanas laikā ir uzstājies ar lielu daļu Latvijas vadošajiem džeza un populārās mūzikas solistiem un vairākiem instrumentālajiem solistiem. Bigbenda darbības viens no galvenajiem uzdevumiem ir veicināt savu profesionālo izaugsmi, iekļaujot repertuārā arvien tehniski un muzikāli izaicinošākas kompozīcijas. Bigbenda repertuārā tiek pārstāvētas gan klasiskās vērtības – Count Basie, Duke Ellingtone, Cole Porter, Henry Manchini, Glen Miller, Thad Jones, u.c., gan mūsdienu modernie bigbendu aranžētāji – Tom Kubis, Bob Mintzer, Mats Holmquist, Lyle Mays u.c., kā arī CJBB dalībnieku Ritvara Garozas un Kārļa Vanaga oriģināldarbi.

Kristīne Prauliņa – muzikāli ietekmējusies no gospel, soul, funk, blues žanriem, uzstājusies kopā ar gospelkori un vairākiem džeza, blūza un populārās mūzikas sastāviem Latvijā, Eiropā un ASV.

Evilena Protektore – JVLMA džeza nodaļas studente ar vairāk nekā 10 gadu skatuves pieredzi, kura piedalījusies vairākos koncertos un festivālos Baltijas valstīs, Somijā, Kiprā, Ukrainā, un pēdējo gadu aktīvi koncertē Itālijā.

2011. gadā UNESCO oficiāli atzina 30. aprīli par starptautisku džeza dienu ar mērķi uzsvērt džeza žanru un tā diplomātisku lomu visas zemeslodes iedzīvotāju apvienošanā. 2012. un 2013. gadā Džeza diena vienoja vairāk nekā divus miljardus cilvēku. 2014. gadā 30. aprīlī visā pasaulē atzītā Starptautiskā Džeza diena pirmoreiz norisināsies arī Latvijā.
Vairāk informācijas: https://www.facebook.com/jazzdaylatvia
Vairāk informācijashttp://www.wisemusicsociety.com

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*