Žūrija lēma, ka džeza vokāla Grand Prix tiek piešķirts Kristīnei Prauliņai no Latvijas, bet nominācijā džeza saksofons Grand Prix – Batuhan Salliel no Turcijas, viņš arī ieguva labākās džeza improvizācijas balvu.

Otrā vieta kategorijā “Džeza vokāls” piešķirta Vytaute Pupšyte no Lietuvas, bet trešā – Alina Rostotskaya no Krievijas. Vokāliste no Krievijas ieguva arī Īpašo balvu no Maestro Raimonda Paula 1000 eiro vērtibā .

Otro vietu nominācijā “Džeza saksofons” ieguva Dāvis Jurka no Latvijas, bet trešo – Toms Rudzinskis, arī no Latvijas.

Vokāliste no Latvijas Rūta Dūduma un saksofonists no Lielbritānijas Nadim Teimoori tika uzaicināti uzstāties festivālā „Rīgas Ritmi”, Rūta tikai uzaicināta arī uz konkursu „Jazz Voices” Lietuvā. Kristīne Prauliņa ir gaidīta „Nardis” klubā Turcijā, bet Dāvim Jurkam būs iespēja rādīt savas prasmes festivālā „Saxophonia 2015” Rīgā. Toms Rudzinskis saņēma iespēju uzstāties starptautiskā sastāvā „Nomme Jazz” festivālā Igaunijā, bet saksofonists Daniels Varga no Ungārijas – iespēju uzstāties Londonas slavenajā džeza klubā „606”.

Grand Prix ieguvējs nominācijā “Džeza saksofons” Batuhan Salliel saņēma arī zaicinājumu  viesoties  klubā „Fasching” Zviedrijā.

Vēlam veiksmi visiem finālistiem, superfinālistiem, kā arī laureātiem un tiekamies nākamgad!

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*