2014. gada 13. martā Jaunmārupes Mūzikas un Mākslas skolā jau otro reizi notika Andra Grīnberga jauno ģitāristu konkurss „Kur tad tu nu biji?”, veltīts latviešu ģitāristam Andrim Kārkliņam.

Šī konkursa specifika ir tāda, ka dalībnieku repertuārs sastāvēja no latviešu tautas dziesmu aranžējumiem, no nošu krājuma „Latviešu tautasdziesmas klasiskajai ģitārai 1. daļa”, kuras autors ir Andris Grīnbergs. Par konkursa ideju viņš stāsta:

„Vēloties attīstīt latviešu ģitārspēles tradīcijas, radās doma organizēt konkursu, kas popularizētu latviešu tautas mūzikas izmantošanu klasiskajā ģitārspēlē. Konkurss pēc savas būtības ir demokrātisks, jo šeit savus spēkus var izmēģināt gan pirmklasnieki, gan vecāko klašu skolnieki, kā arī visi tie, kas ģitāru apgūst privāti vai pašmācības ceļā.” Konkursa mērķauditorija ir 2. un 3. klases skolēni, jo tieši mūzikas skolās izšķiras tas, cik nopietni bērni savu nākotni saistīs ar mūziku. Tuvākajā laikā mūzikas izdevniecība „Musica Baltica” izdos Andra Grīnberga grāmatu „Latviešu tautasdziesmas klasiskajai ģitārai 2. daļa”.

https://www.youtube.com/watch?v=If1olPiYTNM

Konkursā piedalījās mūzikas skolu ģitāras klašu audzēkņi no visas Latvijas. Žūrijā piedalījās mūziķi un pedagogi – Ņikita Košeļevs, Armands Alksnis, Andris Grīnbergs, Modris Baumanis, Ģirts Pavēnis un Jānis Žagariņš. Konkursa dalībnieki bija sadalīti trijās grupās, pēc vecuma un klasēm. Rezultātus var uzzināt Jaunmārupes Mūzikas un Mākslas skolas mājas lapā:

http://www.muzikamakslamarupe.edu.lv/notikumi-stigas7a.html

Īpaši jāpiemin P.Jurjāna mūzikas skolas audzēknis Varis Vilciņš (ped. Ņ. Košeļevs),  Rīgas 3. Mūzikas skolas audzēknis Miks Bude (ped. A. Vasiļjevs), Piltenes Mūzikas skolas audzēkne Ieva Miķelsone (ped. R.Krūziņš) un Valmieras Mūzikas skolas audzēkne Undīne Telma Lece (ped. E. Zviedrāne). Iespējams, pēc pāris gadiem mēs vēl par viņiem dzirdēsim no masu medijiem internetā, radio un televīzijā.

Konkursu noslēdza ģitārmūzikas festivāls, kuru vadīja Ēriks Loks un kurā savus priekšnesumus sniedza ģitāristi Armands Alksnis, Ņikita Košeļevs, Kārlis Stenders, Andris Grīnbergs, Vladimirs Kudrins, Reinis Krūziņš, Ģirts Pavēnis, un Ingus Feldmanis, kopā ar dziedātājām Loriju Vudu (Čikāgas Piecīši) un Ilzi Luhaeru (Sliekšņi un Griesti).

Pasākumu noslēdza visus intriģējošs pasākums – Renāra Kaupera parakstītas un sponsoru, mūzikas preču veikala TAVA SKAŅA, dāvātās ģitāras YAMAHA C30M izloze. Balvu saņēma Iecavas Mūzikas un Mākslas skolas audzēknis Pauls Kauķis, par kuru viņš bija ļoti priecīgs.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*