Pirmo reizi Latvijā 23. marta vakarā Spīķeru koncertzālē uzstāsies džeza duets no Sanktpēterburgas «Yalunina-Degoosarov». Džeza duets, kura nosaukumā var viegli uzminēt Oļesjas Jaluņinas un Alekseja Degusarova – vienīgo šā kolektīva dalībnieku vārdus, izceļas ar augstu profesionālismu un harmonisku brīvo estētiku.

Oļesja Jaluņina pārstāv jaunu Pēterburgas džeza muzikantu paaudzi, 2010. gada rudenī viņa uzvarēja Džeza mūzikas filharmonijas un Davida Gološčekina rīkotajā konkursā «Rudens maratons» un izveidoja vienu no Pēterburgas koncertu parauga sastāviem – «Jazzmeup», kas veiksmīgi uzstājas ar savu programmu. Šobrīd Oļesja mācās vokālu Ņujorkā pie slavenā džeza vokālista un eksperimentētāja JD Walter, veiksmīgi apvienojot to ar koncertēšanu un albumu ierakstīšanu.

Aleksejs Degusarovs ir ģitārists, viņa talants izturējis visstingrāko pārbaudi, gadiem uzstājoties dažādos džeza ansambļos, objektīvi viņš ir viens no labākajiem Krievijas ģitāristiem, kas spēlē džezroka, fanka stilā. Virtuozs solists, apburošs un harismātisks muzikants, Aleksejs ir zināms pēc tādiem projektiem kā «Doo Bop Sound», «Ņičej Kvartet», «NonCadenza», «Terminator Trio».

Lakoniska «Yalunina-Degoosarov» skanējuma koncepcija (ģitāra, vokāls, perkusija) prasa no izpildītājiem milzīgu koncentrēšanos – un vienlaikus jebkura muzikāla tēma skan dabiski un dzīvi, jo vairāk tādēļ, ka dueta repertuārs nav ierobežots ar stingriem stila rāmjiem: koncertos džezu nomaina viegls fanks, var skanēt Stīvija Vondera dziesmas versija, blūzs, brazīliešu bossa nova vai tradicionāla roka balāde.

Biļetes nopērkamas Biļešu servisa kasēs un internetā.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*