Š.g. 1. Novembrī džeza mūziķis, saksofonists Deniss Paškevičs uzstāsies “Cydonia Gastropub” (Berga Bazārs, Dzirnavu iela 84, Rīga) kopā ar savu trio (DP trio) un Džordžu Stīlu (George Steele).
DP trio ir džeza mūzikas projekts, kurā apvienojušies Latvijas džeza mūzikas personības – Deniss Paškevičs (saksofons, flauta, bassklarnete), Edvīns Ozols (bass) un Artis Orubs (bungas, perkusijas), radot unikālu un viendabīgu mūzikas konsistenci. DP Trio izpilda grupas dalībnieku autorkompozīcijas, veidojot muzikālo vēstījumu un sapludinot kopā jazz, funk, swing, old school, world un rock-rhytmics.
Programmā „ROOM” DP trio apvienojušies ar George Steele – Amerikāņu mākslinieks, kurš dzīvo Latvijā un jau kopš bērnības piedalās dažādos mūzikas projektos. Mākslinieks mūzikas pavadībā klausītājus priecē, deklamējot amerikāņu dzejnieka Langston Hughes darbus. Dzejnieka daiļrade ir īpaša ar lielo džeza mūzikas ietekmi tajā, kā arī ar nozīmīgo vēstījumu par afroamerikāņu dzīvi 20.gs. 20.-60-tajos gados ASV.
Ar programmu “ROOM” mūziķi š.g. februārī koncertēja Latvijas un Igaunijas tūrē ar nosaukumu “Black History Month Tour”. Tas notika par godu afroamerikāņu vēstures mēnesim, ko ASV katru gadu atzīmē jau kopš 1926.gada, kur vispirms tas svinēts kā melnādaino cilvēku vēstures nedēļa, un tradicionāli tā laikā piemin un godina afrikāņu izcelsmes amerikāņu vēsturi.
DP trio kompozīcijas pauž mākslinieku personīgās izjūtas. Katrs unikālais skaņdarbs, kurš izspēlēts saksofona, basa un bungu ietvaros, rosina ikvienam klausītājam sekot vadlīnijām, lai atvērtu personīgās spontanitātes vārtus. Paši mūziķi to sauc par krasu muzikālās performances inovāciju ne tikai Latvijas vai Baltijas mērogā, bet pat arī Eiropas vai pasaules līmenī. Koncerta laikā publika saņem gaidīto piepildījumu, aizceļojot uz fascinējošu, izsmalcinātu un veldzējošu mūzikas pasauli.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*