17. oktobrī, 22.00 Kaņepes Kultūras Centrās spēlēs Kaja Draksler un Matīsa Čudara duets. Tā būs spontāna pašizpausme, muzikālo rāmju un žanru izkliedēšana. Šī dueta mūzika ir kā garīgs piedzīvojums gan pašiem mūziķiem, gan klausītājiem.
Kaja Draksler ir slovēņu pianiste, komponiste, kura jau pasaulē ir pazīstama ar savu personisko, unikālo klavierspēli, savienojot dažādus pianistiskās tehnikas un muzikālās izpausmes veidus, papildinot klavieres ar dažādiem priekšmetiem, tādējādi transformējot klavieru skaņu. Kaja ir izdevusi 7 albumus un šogad izdos astoto, solo albumu. Kaja ir dažādu internacionālo džeza mūzikas un kompozīcijas konkursu laureāte, kā arī ir studējusi dažādās valstīs, tai skaitā ASV, Ņujorkā pie Vijay Iyer un Jason Moran.
Matīss Čudars ir ģitārists, kurš tautā vislabāk pazīstams, kā grupas “blondblackblonde” un “Matīsa Čudara Kvartets” dalībnieks. Matīss diendienā ar mūziku nodarbojas jau 13 gadus, pēdējos 4 gadus pavadot Amsterdamā un Berlīnē, mācoties šo pilsētu džeza konservatorijās pie saviem mīļākajiem mūziķiem un spēlējot kopā ar dažādiem internacionāliem sastāviem. Šim duetam mūzika ir process – kā brīva,  abstrakta zīmēšana. Sākumā vienmēr ir “balta lapa”. Tad tiek izdarīts pirmais solis – novilkta pirmā skaņas līnija, pirmais “triepiens”, un sāk veidoties jaunas formas, jauni tēli.

Ieeja: ziedojumi mūziķiem

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*