17. oktobra vakarā, plkst. 21.00 uz Totaldobže 3.st. skatuves kāps Latvijā jaunizveidotā džeza grupa “Ms5”.

Lai arī grupa radusies pavisam nesen, tās sastāvs ir profesionāli mūziķi, kas dažādu mūzikas projektu, koncertu un festivālu ietvaros uzstājušies jau ilgu laiku. Džeza grupu “Ms5” veido: Andris Grunte – kontrabass, Jānis Pitens – bungas, Āris Ozols – ģitāra, Aigars Paulis – taustiņi un MsElita – vokāls. Vakara programmā paredzēts atskaņot jau zināmus džeza standartus, kā arī latviešu 60./50. gadu dziesmas un oriģinālskaņdarbus.

Andris Grunte studējis kontrabasa spēli, bijis Latvijas Filharmonijas orķestra sastāvā un, kopš 1990. gada, uzstājies ar neskaitāmiem džeza mūziķiem Latvijā. Piedalījies Add Libitum, Marta Briežkalna kvarteta un Haralda Sīmaņa mūzikas projektos un projektu ietvaros sadarbojies ar Raimondu Macatu, Viktoru Ritovu, Laimu Jansoni u.c.

Jānis Pitens izglītojies akadēmiskās mūzikas žanros, bet bungu spēli apguvis pašmācības ceļā. Piedalījies tādos festivālos kā Saldus Saule, Liepājas Dzintars, Bildes. Spēlējis kopā ar saksofonistu Raimondu Raubiško un latviešu izcelsmes kanādiešu saksofonistu Jāni Steprānu, piedalījies festivālā Saxophonia, regulāri uzstājās džeza klubā Hamlets.

Ms Elita (Elita Freiberga) sākotnēji apguvusi flautas spēli un estrādes vokālu, bet 2006. gadā pievērsusies džeza vokālam. Regulāri piedalījusies radošajā nometnē Spožā Nots, kur apguvusi džeza vēsturi, teoriju un saksofona spēli. Apmeklējusi Jolantas Gulbes meistarklases ansambļa un vokālajā dziedāšanā. Periodiski turpina apgūt džeza vokālu pie džeza dziedātājas un pasniedzējas Ingas Bērziņas, kā arī piedalījusies “Rīgas ritmi” meistarklasēs. Elita Freiberga regulāri koncertē dažādu projektu un pasākumu ietvaros Latvijā.

Āris Ozols jau 13 gadus mācās Rīgas Doma kora skolas džeza nodaļā un 6 gadus spēlē ģitāru blūza, rokmūzikas, džeza u.c. žanros. Uzstājas vairāku grupu un ansambļu sastāvā, ir jaunizveidotās grupas NRG ģitārists, piedalās ģitāristu dueļos un sesijās Latvijā.

Aigars Paulis mācījies klavierspēli Jāzepa Mediņa mūzikas skolā un Skrīveru mūzikas skolā, bet vēlāk pie Jura Kļavas apguvis džeza klavierspēli. Bijis dalībnieks vairākos mūzikas projektos un grupās, kas pārstāvējušas dažādus mūzikas žanrus, tā skaitā folku, džezu, roku, funk, uzstājoties Corvus, Road Way, Orange, Blaumaņu ģimenes, Xenos u.c. muzikālajos sastāvos. Kā koncertmeistars piedalījies pasākumos Raimonda Paula Jaunās zvaigznes, Imanta Kalniņa Jaunās zvaigznes un citos.

Ieejas maksa koncertā: 3 Ls, studentiem – 2 Ls

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*