Šī gada 3. jūlijā uz vasaras skatuves „Origo Summer Stage” notiks festivāla „Rīgas Ritmi” atklāšanas koncerts.
Jau ceturto vasaru pēc kārtas „Rīgas Ritmi” atklāj festivālu pašā Rīgas sirdī – Stacijas laukumā uz „Origo Summer Stage” skatuves. Šovasar festivālu ieskandinās pašmāju džeza sastāvs Riga Jazz Quartet un izraēļu ģitārists Ori Dakari, kā arī jauni džeza vokālisti – Laura Budreckyte, Evilena Protektore, Elīna Viļuma un Daniel Cacija.
Džeza cienītāji aicināti baudīt mūžīgi pulsējošā pilsētas ritmā muzikāli daudzveidīgus priekšnesumus lielisku mākslinieku izpildījumā. Viesmākslinieks no Izraēlas – Ori Dakari atspoguļo jauno izraēliešu mūzikas kultūru, kas sakņojas Izraēlas, Jemenas un Austrumeiropas mūzikā. Viņa kompozīcijas un improvizācijas aptver muzikālo spektru no džeza līdz pat tradicionālām izraēliešu kompozīcijām.
Kopā ar Ori Dakari uz skatuves kāps Riga Jazz Quartet, kura sastāvā apvienojušies šī brīža vieni no talantīgākajiem un inovatīvākajiem džeza māksliniekiem Latvijā: pianists Viktors Ritovs, plaša spektra sitaminstrumentu meistars Artis Orubs, džeza, funk un swing mūzikas projektu basists Edvīns Ozols, kā arī – viens no talantīgākajiem džeza saksofonistiem Latvijā – Toms Rudzinskis.
Vokāli šo priekšnesumu papildinās starptautiskā džeza vokālistu konkursa „Riga Jazz Stage 2013” dalībnieki, Grand Prix ieguvēja – Laura Budreckytė, godpilnās trešās vietas ieguvēja – Evilena Protektore un finālisti – Daniels Cacija un Elīna Viļuma.
Festivāla „Rīgas Ritmi 2013” atklāšanas koncerta sākums plkst. 17.00.
Ieeja – bezmaksas.
Vairāk informācijas meklējiet: www.rigasritmi.lv

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*