Kā jau katru gadu, arī šovasar, jūlija pirmajā nedēļā no 3. līdz 6.jūlijam norisinās festivāls „Rīgas Ritmi 2013”.

Lai apmeklētu kādu koncertu, noteikti ir jābūt iemeslam! Tieši tāpēc dodam Jums vismaz septiņus iemeslus, lai šovasar apmeklētu festivālu „Rīgas Ritmi 2013”!

1. Brīnumbērns ANDREAS VARADY muzicēt sācis jau 4 gadu vecumā, bet savu pirmo albumu izdevis būdams 13 gadus vecs! 2013. gadā noslēdzis līgumu ar mūzikas pasaulē ietekmīgo Quincy Jones mūzikas menedžmenta kompāniju. Tādējādi Andreas Varady ir pievienojies Ray Charles, Michael Jackson, Frank Sinatra, Dinah Washington, Stevie Wonder un vēl daudziem citiem mūzikas pasaules dižgariem, kuri sadarbojušies ar Quincy Jones!

2. GRAMMY 2013.gada balvas ieguvējs ROBERTS GLASPERS! Mūziķis ar albumu „Black Radio” uzvarējis nominācijā „Labākais R&B albums”. Šī ir lieliska iespēja redzēt un dzirdēt svaigāko un aktuālāko R&B mūzikas zvaigzni koncertējam, kā arī – apmeklēt viņa vadīto meistarklasi!

3. Džeza leģenda DIANE SCHUUR! Būdama neredzīga kopš dzimšanas, Diane Schuur apguvusi klavierspēli, vadoties tikai pēc dzirdes. Līdzās tam, mūziķe apveltīta ar krāšņu trīs ar pusi oktāvu balsi, kas atnesusi viņai vairākas GRAMMY balvas un nominācijas!

4. MEDESKI MARTIN & WOOD koncerts noteikti jāapmeklē ikvienam, kurš kaut reizi mūzikā eksperimentējis! Tieši neparastie skaņas risinājumi padarījuši trio par vienu no atpazīstamākajiem džeza, avangarda un eksperimentālās mūzikas pionieriem pasaulē!

5. Festivāla „Rīgas Ritmi 2013” MEISTARKLASES! Šovasar interesentiem būs iespēja apmeklēt piecas meistarklases Ori Dakari, Roberta Glaspera, John Medeski, Andreas Varady un Butterscotch vadībā. Tā ir unikāla iespēja ielūkoties mūzikas tapšanas procesā, uzdot jautājumus un pilnveidot savas prasmes muzikālajā attīstībā.

6. Šīs vasaras koncertu ietvaros tiek atjaunots MISISIPI DŽEZA KRUĪZS! Festivāls „Rīgas Ritmi 2013” piedāvā neaizmirstamus nakts izbraucienus ar kuģīti „Misisipi”, ļaujot apmeklētājiem baudīt naksnīgās pilsētas skatus augstvērtīgas mūzikas pavadījumā. Džeza kruīzā kopā ar klausītājiem dosies gan Andreas Varady, gan arī pašmāju un ārzemju jaunie talanti!

7. Jaunā bītboksa karaliene BUTTERSCOTCH! Plūkusi laurus vairākos bītboksa konkursos – uzvarējusi 2005.gada International World Female Beatbox (Leipcigā, Vācijā) un 2007.gada West Coast Beatbox (Bērklijā, ASV) apvienotajā – sieviešu un vīriešu – kategorijā. Starptautisku atpazīstamību ieguvusi piedaloties NBC raidījumā America’s Got Talent.

Biļetes nopērkamas „Biļešu Serviss” kasēs un internetā: www.bilesuserviss.lv

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*