Festivāla „Rīgas Ritmi” pavasara koncertu sērijas ietvaros 26. aprīlī Rīgas Kongresu namā programmā „Buddy Rich 25th Anniversary” kopā ar Latvijas Radio Bigbendu uzstāsties izcilais bundzinieks – Džodžo Maijers.

Šveiciešu bundzinieks Džodžo Maijers kopā ar Latvijas Radio Bigbendu koncertā prezentēs īpašu programmu „Buddy Rich 25th Anniversary”, kas tiek veltīta pasaulslavenā bundzinieka Badija Riča atceres divdesmitpiektajai gadadienai. Badijs Ričs tiek uzskatīts par vislieliskāko bundzinieku, kāds jebkad dzīvojis šajā pasaulē. Savas izcilās karjeras laikā viņš ir spēlējis kopā ar lielāko daļu pasaules džeza leģendu – Art Tatum, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald un Stan Getz. Līdzās tam – Badijs Ričs ir plaši pazīstams ar saviem sasniegumiem bigbenda vadīšanā. Koncerts būs lielisks muzikāls gandarījums džeza mūzikas un Badija Riča talanta cienītājiem, kā arī – tā ir brīnišķīga iespēja dzirdēt pasaules džeza klasiku jaunās skaņās.

„Latvijas Radio Bigbends ir liels sasniegums mūsu kultūrai,” atzīst bigbenda patrons Raimonds Pauls. Bigbends neatlaidīgi turpina radošos meklējumus, sadarbojoties ar pasaules klases mūziķiem un vokālistiem. Atjaunotais bigbends lieliski sevi pieteicis koncertā kopā ar mūzikas pasaulē atzinību guvušo vokālistu Kurtu Ellingu. Jau nākamajā koncertā Latvijas Radio Bigbends demonstrēja spožu priekšnesumu Latvijas Nacionālajā Operā kopā ar virtuozo itāļu vokālisti Robertu Gambarini. Aizvadījis vēl pāris koncertus, tai skaitā arī veltītu Imanta Ziedoņa jubilejai, Latvijas Radio Bigbends turpina iesākto un gatavojas jaunai, īpašai programmai!

Bundzinieks Džodžo Maijers ir pazīstams ar savu kreatīvo un izdomas pilno bungu spēles manieri, kas ierindo viņu labāko pasaules solo bundzinieku vidū. Viņa spēles tehnika tiek uzskatīta par vienu no progresīvākajām pasaulē. Džodžo Maijers ir īpašs arī ar savu prasmi apvienot tādus stilus kā džezs, drum ’n’ bass un jungle, kā arī spēju pielāgot akustisko bungu spēles ritmus ieprogrammētai jungle drum ’n’ bass mūzikai. Divu gadu vecumā Džodžo tiek pie sava pirmā bungu komplekta, savukārt trīs gadu vecumā viņš jau sniedz savu pirmo koncertu Honkongā.

Profesionālas mūziķa gaitas Džodžo Maijers uzsāka 18 gadu vecumā, kad pievienojās Monty Aleksander grupai, kas drīz pēc jaunā bundzinieka pievienošanās devās turnejā pa Eiropu. Grupa uzstājās visos lielākajos džeza festivālos – Ziemeļjūras džeza festivālā, Montrē džeza festivālā un festivālos Nicā, Antibās, Atenās u.c. Tas pavēra iespēju sadarboties ar tādiem lieliskiem džeza māksliniekiem kā Dizzy Gillespie (ASV) un Nina Simone (ASV) un uzstāties starptautiska mēroga pasākumos.

Džodžo Maijers uzskata, ka šī programma ir liels profesionāls izaicinājums viņam kā mūziķim, jo būtiski ir ne tikai saglabāt savu muzikālo oriģinalitāti, bet arī sniegt klausītājiem Badija Riča leģendāro mantojumu. Tā kā programma tiek veidota sadarbībā ar Latvijas Radio Bigbendu, Džodžo atzīst, ka sadarbība ar bigbendiem ir ļoti sarežģīts un atbildīgs uzdevums, taču izaicinājums ir tik spēcīgs, ka tas arī ir bijis viens no noteicošajiem iemesliem piekrist dalībai šajā īpašajā Badijam Ričam veltītajā programmā.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Latvijas Radio Bigbends:

Diriģents – Kārlis Vanags, pūtēji –  Renārs Lācis, Dāvis Jurka, Gints Pabērzs, Māris Jēkabsons, Kristaps Lubovs ( saksofoni), Lasse Lindgren, Gints Stepanovs, Sandris Skeranckis, Jānis Šīmanis, Oskars Ozoliņš (trompetes), Laura Rozenberga, Uldis Ziediņš, Intars Busulis, Artūrs Bērziņš ( tromboni), Ritvars Garoza – piano, Toms Poišs – bass.

Biļetes ir nopērkamas „Biļešu Serviss” kasēs un internetā: www.bilesuserviss.lv
Vairāk informācijas meklējiet www.rigasritmi.lv

Mosties pavasara ritmos!

Mobilo sakaru operators „Tele2” jau 16 gadus ir festivāla „Rīgas Ritmi” ilglaicīgs sadarbības partneris.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*