Bigbends šī gada pavasarim ir sagatavojis augsta līmeņa programmu, lai iepriecinātu bigbenda mūzikas cienītājus un aicina uz koncertiem 13. martā plkst. 20:00 „Artelis-gandrīz teātris” telpās un 14. martā plkst. 19:00 Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas „Akmens zālē”. Savukārt 17. martā plkst. 15:00 gan klātienē, gan radio tiešraidē – koncerts no Latvijas Radio 1. studijas, bet  29. martā bigbends uzstāsies „Ģitāristu sesijas 2013” noslēguma koncertā Madonā!

Jaunajā koncertprogrammā iekļauti divu pasaulslavenu bigbendu mūzikas komponistu – Boba Mincera (Bob Mintzer) un Kounta Beisija (Count Basie) skaņdarbi, kā arī pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Kārļa Vanaga kompozīcija „Technically Disco” bigbenda aranžijā! Bigbendam koncertos pievienosies arī jaunā džeza vokāliste Ronja Burve, kura savas spējas pilnveido Rīgas Doma kora skolas Džeza nodaļā.

13., un 17. martā koncertu apmeklējumi ir bez maksas! Savukārt 14. martā ieejas maksa ir Ls 1,- un par  29. marta koncertu informāciju varat atrast www.gitaristusesija.lv

„Ritmiskās mūzikas biedrībai City Jazz Riga” sadarbība ar Latvijas Radio 3 Klasika turpinās jau vairāk kā 3 gadus, un tās ietvaros jau divas reizes norisinājušies tiešraides koncerti, kuru ideja ir  iepazīstināt klausītājus ar spilgtākajiem vārdiem bigbendu mūzikā, šo džeza mūziku baudot īpašajā tiešraides atmosfērā. Jāpiebilst, ka koncerta pārraide tiek piedāvāta arī visās EIRORADIO dalībvalstīs! Koncerta tiešraidi vadīs LR 3 Klasika žurnālists Edgars Raginskis. Tiešraides koncertu ir iespēja apmeklēt, iepriekš piesakoties! Pieteikšanās atvērta no 11. marta līdz 15. marta plkst. 14:00, zvanot pa tālruņa numuru 67206647 vai rakstot uz e-pasta adresi lr3koncerts@latvijasradio.lv  Ieeja koncertā, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. City Jazz Youth Band ir viens no četriem  “Ritmiskās mūzikas biedrība City Jazz Riga”  dibinātās „Bigbendu skolas” sastāviem! Jāpiemin, ka biedrībā ietilpst arī profesionāļu bigbends Kārļa Vanaga City Jazz Big Band un džeza kvintets Silvesteri Orkesteri.

Informāciju sagatavoja Ēriks Kibermanis

 

 

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*