Sākusies pieteikšanās džeza mākslinieku konkursam „Riga Jazz Stage 2013”, kas notiks Rīgā no 24.-26. aprīlim. Pieteikšanās jau sākusies un norisināsies līdz 2013.gada 15.februārim.

“Riga Jazz Stage” ir starptautisks džeza mākslinieku konkurss, kas sniegs iespēju pasaules jaunajiem talantiem pierādīt sevi džeza mūzikā, iegūt atpazīstamību un skatuves pieredzi, kā arī prezentēt sevi starptautiskā mērogā.

Iepriekš konkurss veiksmīgi norisinājies jau  5 reizes laika posmā no 2004. līdz 2008. gadam. Konkursa laureāti ir tagad jau plaši pazīstami mūzikas pasaulē, starp kuriem ir arī Intars Busulis, Ieva Kerēvica, Sofia Rubina, Maija Sējāne un citi.

Konkurss norisināsies divās kārtās. Pirmajā kārtā konkursa dalībnieki iesūta demo materiālus pēc kuriem žūrija izvēlas finālistus. Savukārt otrajā kārtā uz finālu uzaicinātie konkursanti uzstāsies publikas un žūrijas priekšā. Konkursa laureāti tiks paziņoti Gala koncertā 2013. gada 26.aprīlī.

“Riga Jazz Stage” džeza izpildītājiem būs iespēja ne tikai uzstāties plašākai publikai, bet arī gūt starptautisku atzinību. To nodrošinās gan naudas balvu fonds 2200 EUR apmērā, gan iespēja laureātiem uzstāties Eiropas džeza festivālos. Konkursa žūrijas sastāvā būs profesionāli mūziķi, mūzikas producenti un festivālu direktori.

Materiālu iesūtīšanas laiks 2013.gada līdz 15.februārim.

Pilnu konkursa nolikumu un pieteikuma anketu skatīt www.rigajazz.lv

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*