Festivāla „Rīgas Ritmi” Ziemas koncertu sērijas kulminācijā: viens no labākajiem pasaules džeza vokālistiem kopīgā koncertā ar atjaunoto Latvijas Radio bigbendu jau šo svētdien, 9. decembrī, Rīgas Kongresu namā.

Pēdējo 12 gadu laikā Kurts Elings trīspadsmit reizes ir guvis uzvaras kritiķu aptaujās un sešas reizes lasītāju aptaujās DownBeat, kā arī šajā laika posmā astoņas reizes uzvarējis JazzTimes lasītāju aptaujā, astoņas reizes ieguvis titulu „Gada dziedātājs” no Jazz Journalists Association.

Varētu šķist, ka Elinga balss tembrs ir par smagnēju, lai variētu dažādu emociju amplitūdā, taču viņa vokālam piemīt apbrīnojamas manevru spējas. Vienā mirklī dziedātājs spēj šķērsot plašu toņu spektru un no paskarba baritona nonākt pie apdullinoša falseta.

Rīgā mākslinieks uzstāsies kopā ar savu pianistu – Lourensu Hobgudu un pēc 16 gadu ilgā pārtraukuma atjaunoto Latvijas Radio bigbendu. Jaunā kvalitātē pārdzimušo kolektīvu vada Māris Briežkalns un Kārlis Vanags. Latvijas Radio bigbenda patrons ir Maestro Raimonds Pauls. Uz projektu tipa balstītais bigbends plāno sadarboties ar labākajiem pašmāju un ārzemju mūziķiem. Kopīgais projekts ar Kurtu Elingu būs pirmā, ilgi gaidītā bigbenda uzstāšanos.

Pēdējo gadu laikā Kurta Elinga karjera vainagojusies ar vairākiem starptautiskiem Grammy ekvivalentiem apbalvojumiem, to skaitā, Germany’s ECHO Award kā 2012.gada labākajam vokālistam (albums„The Gate”), The EDISON PRIZE (Nīderlande) par labāko džeza vokālu (albums „The Gate”) un SCOTTISH JAZZ AWARD. Tostarp Elingam ir piešķirts Jazz Ambassador tituls Polijas pilsētas Katovices džeza festivālā „Silesian Jazz festival”.

Video: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iXprs8-U5nA

Biļetes ir nopērkamas Biļešu serviss kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv

Vairāk informācijas meklējiet: www.rigasritmi.lv

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*