Kā ik gadu, arī šogad festivāla Rīgas Ritmi ietvaros notiks meistarklases. Izcilie mākslinieki ne tikai sniegs koncertus un priecēs klausītāju ausis, bet arī nodos tālāk savas zināšanas topošajiem mūziķiem.

Meistarklases paredzētas jauniem, talantīgiem mūziķiem un zinātkāriem interesentiem. Meistarklases vadīs pasaulē atzīti mākslinieki un pedagogi, sniedzot jaunajiem talantiem iespēju gūt jaunas zināšanas, uzdot visdažādākos jautājumus un dalīties pieredzē ar citiem meistarklašu dalībniekiem. Meistarklašu galvenais mērķis ir paplašināt studentu domāšanu, apgūstot muzicēšanu un mūzikas teoriju.

Laikā no 4. līdz 7.jūlijam dalībniekiem būs iespēja smelties zināšanas un prasmes no pieciem māksliniekiem: Antonio Ciacca /Itālija/ASV/ – klavieres, Nils Wogram /Vācija/ – trombons, Victor Bailey /ASV/ – bass, Astillero /Argentīna/ – tango orķestris un Dominique Eade /ASV/ – vokāls.

Šogad starp visiem meistarklašu pasniedzējiem īpašu ievērību ir izpelnījies Nils Wogram, jo tieši ar viņa trombonu šovu noslēgsies meistarklases. Meistarklašu noslēguma koncertā uz skatuves kopā ar Nilu Wogramu būs iespēja kāpt arī pašiem dalībniekiem. Tieši tāpēc īpaši aicinām pieteikties  trombonistus, jo tā ir vienreizēja iespēja, ko nedrīkst palaist garām! Jaunajiem talantiem būs iespēja sastrādāties ne tikai ar ārzemju zvaigznēm, bet arī ar vietējiem māksliniekiem, jo  šajā projektā piedalīsies arī  Viktors Ritovs (klavieres), Artis Orubs (bungas) un Edvīns Ozols (bass).

Nils Wogram ir viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes trombonistiem Eiropā. Viņa izdotos albumus prese slavē par nevainojami izstrādātajām kompozīcijām un izcili izspēlētajiem solo gabaliem. Šis Vācijā dzimušais komponists un trombonists atklāj klausītājiem mūziku, kas ir improvizāciju piepildīta un mēdz būt gan vienkārši baudāma, gan ļoti kompozicionāli sarežģīta – vairāk uztverama eksperimentālās mūzikas cienītājiem. Viņš ļoti dabīgā veidā savieno tādus mūzikas stilus kā bībopu, džezu, fanku un moderno mūziku.

Vairāk informācijas meklējiet www.rigasritmi.lv
Biļetes var iegādāties Biļešu servisa kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*