Piektdien, 25.maijā, no plkst. 19.00 koncertzāle „Baltais flīģelis” aicina uz 3. mūsdienu mākslas projektu ,,Alternatīvais flīģelis”, kas norisināsies gan koncertzāles telpās, gan ārtelpās un ēkas terasē.

„Projektu „Alternatīvais flīģelis” aizsākām pirms trim gadiem, lai mazliet atkāptos no ierastā koncertzāles klasiskā tēla un dažādotu Siguldas novada svētku ietvaros koncertzāles piedāvāto programmu. Projekts izvērtās veiksmīgs, un nu jau var teikt, ka „Alternatīvais flīģelis” ir laba tradīcija, kas maija beigās vienā no ainaviskākajām vietām Siguldā kopā pulcē dažādu mūsdienu mākslu (mūzika, deja, videomāksla, multimediji) pārstāvjus un cienītājus, lai reibinošajā maija nogales vakarā koncertzālē un tās terasē baudītu talantu, improvizācijas prieku, novatoriskas  idejas un azartu ”, stāsta koncertzāles vadītāja Inese Zagorska.

Šogad „Alternatīvā flīģeļa” programmā:
19.00 Koncertzālē ,,Baltais flīģelis”
“PEEDU KASS MOMENTUM”.
Kristjans Randalu/klavieres,Igaunija,Vācija/, Pēdu Kass/bass,Igaunija/,
Tomass Ruls /bungas,Igaunija/
20.30 Koncertzālē ,,Baltais flīģelis”
Grupa DAGAMBA
Valters Pūce, Antons Trocjuks/čells/,Ričards Čerenkovs
/elektroakustiskais beatčells/
22.00  Koncertzāles ,,Baltais flīģelis” terasē
OLGAS ŽITLUHINAS dejas kompānijas pirmizrāde
TELENOVELE
Horeogrāfija: Santa Kanceviča
Dejo: Ilze Zīriņa, Andris Kačanovskis, Ramona Galkina, Guntis Spridzāns
23.00  Koncertzāles ,,Baltais flīģelis” terasē
GAS OF LATVIA
Komponists ANDRIS INDĀNS. Multimediju mākslinieces
KATRĪNAS NEIBURGAS videoprojekcijas.
Elektroniskās mūzikas projekta Gas of Latvia programma “Compressor”

PEEDU KASS MOMENTUM apvienības sastāvā lasāmi mūsu laika spilgtākie Igaunijas džeza mūziķu vārdi- Kristjans Randalu, Vācijā dzīvojošais igauņu pianists, komponists, aranžētājs, kurš spēlējis slavenajā Kārnegī zālē /Carnegie Hall/ un Linkolna centrā / Lincoln Center/ Ņujorkā, Berlīnes koncertzālē /Berlin Konzerthaus/, koncertturnejās ASV un  Kanādā,  Eiropā, Korejā, Izraēlā, Ēģiptē, pieprasīts visos nozīmīgākajos džeza forumos pasaulē. Sony Jazz Stage Competition 2006.gadā Rīgā laureāts un prestižās Elion Young Jazz Talent balvas ieguvējs kontrabasists Pēdu Kass un pieredzējušais sitaminstrumentālists, Jazz Award  Igaunijā balvas The Best Jazz Artist  īpašnieks, daudzu starptautisko džeza festivālu dalībnieks Tomass Ruls.Viņš  bijis arī  biežs viesis, spēlējot dažādās džeza apvienībās mūzikas forumos Latvijā – „Rīgas ritmi”, „Saulkrasti Jazz”, pasaules mūzikas festivālā „Porta”. Igauņu mūziķu augsto profesionalitāti apliecina jūsmīgie mūzikas kritiķu atzinumi, piemēram, par grupas līderi : ” Kristjans Randalu var sākt svinēt, ja ir saņēmis tik absolūtu komplimentu par improvizācijas spēli Keita Džareta /Keith Jarrett/ stilā,” Bob Karlovits, Pittsburgh Tribune.

Programmā skanēs gan džeza standarti, gan K.Randalu, P.Kass, T.Rula originālkompozīcijas, īpaši rakstītas šim trio sastāvam un tiks izdotas jaunajā grupas albumā šī gada augustā.

Grupa DaGamba ir ienākusi mūzikas pasaulē ar unikālu un spēcīgu skanējumu, kurā tiek savienots čella dabiskais skanējums ar mūsdienu pasaulē pierastajiem popmūzikas elementiem. DaGambas repertuārā apvienojas elektroniskais, hip – hop, rok, pop un klasiskās mūzikas stils. Viss muzikālais materiāls tiek veidots no čella skaņām, izmantojot čellu vēl līdz šim arī  nebijušā ampluā – kā ritma instrumentu. DaGamba ir jauna instrumenta cellobeat radītāja, kas ir neatņemama grupas sastāvdaļa.
Grupas sastāvā muzicē divi čellisti un elektroakustiskais beat-čellists. Mūziķi  ir akadēmiski izglītoti, ar ilggadēju skatuves pieredzi gan klasiskajā, gan popmūzikas žanrā – Valters Pūce, Antons Trocjuks un Ričards Čerenkovs, kuri  2011.gadā izlēma apvienot savus talantus, izveidojot jaunu grupu DaGamba.
DaGambas mūziķa Ričarda Čerenkova izveidotie sampli un kompozīcijas ir ierindojušies UK TOP 40, UK Download TOP 40, Billboard Charts.Viņa izveidotie sampli skan Timbaland’a albumā Shock Value, the Black Eyed Peas albumā the E.N.D., Rihanna’s albumā Loud, kā arī citu pasaulē pazīstamu izpildītāju skaņdarbos.
Līdz šim grupa ar panākumiem uzstājusies Radio 101, SWH, televīzijas raidījumu tiešraidēs, kā arī kultūras forumā ,,Baltā nakts” un FIB pasaules čempionāta finālā Arēnā Rīga. Eirovīzijas Nacionālās atlases finālā Ventspilī un  Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas 2011 tiešraides ceremonijā, tika  prezentēts jaunais orģināldarbs The Future is Now!

Olgas Žitluhinas dejas kompānijas pirmizrāde TELENOVELE
„Alternatīvā flīģeļa” ietvaros koncertzālei izveidojusies cieša sadarbība ar Olgas Žitluhinas dejas kompāniju – katru gadu dejotāji pārsteidz skatītājus ar oriģinālu dzīves patiesību skatījumu un to pastāstu ar gandrīz neiedomājamu kustību amplitūdu. Šogad dejotāji „Alternatīvā flīģeļa” skatītājiem piedāvā pirmizrādi – „Soap opera/telenovele”. „Skatoties uz svešām dzīvēm, mēs uz laiku varam aizmirst savējās. Tur – otrpus ekrānam emocijas ir piesātinātākas, neatrisināmas problēmas – atrisināmas, un viss ir daudz vienkāršāk nekā dzīvē. Viens ar otru varoņi pinas attiecību tīmekļos, līdz tā visa kļūst par daudz. Negribas ne otra ķermeņa, ne elpas, ne klātbūtnes. Tikai palikt vienam ar sevi… jo cilvēks viens ir nācis šajā pasaulē un vienam viņam no tās būs arī jāaiziet”, teikts uzveduma pieteikumā. Izrādē skanēs tādi skaņdarbi kā:  Sum 41 “Pain for pleasure”; Cocorosie “K- Hole”; Gustavo Santaolalla “Bibo no Azora/ Endless flight”; Frederic Galliano “Multiples Un”.

Gas of Latvia. Skaņu režisora un komponista Andra Indāna elektroniskās mūzikas projekts Gas of Latvia atskaņos jauno programmu “Compressor”, ar  mākslinieces Katrīnas Neiburgas videoprojekciju stāstu. Šī programma tapusi kopš 2009. gada, kad tandēms radīja vērienīgo audiovizuālo instalāciju “Preses Nams” gaismas festivāla “Staro Rīga” ietvaros. No šī  brīža izveidojies spilgts Andra Indāna un Katrīnas Neiburgas radošais duets, kas pārliecinoši pārstāv Latvijas mūsdienu mākslas tendences. Elektroniskās mūzikas un laikmetīgās mākslas interesentiem Gas of Latvia sniedz arvien jaunus,novatoriskus pārsteigumus.

Biļetes nopērkamas koncertzāles “Baltais flīģelis” kasē: Darba dienās 10.00 –18.00, kases tālrunis 67974787 un ,,Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās, kā arī www.bilesuparadize.lv
Info: wwwbaltaisfligelis.lv

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*