Laura Polences Project

Svētdien, 29. aprīļa pievakarē pulksten 19.00 klausītāji atkal varēs tikties ar lielisko etnodžeza apvienību no Amsterdamas  – Laura Polence Project!

Grupa sevi krāšņi pieteica pagājušā gada vasarā, kad ar pirmo koncerttūri viesojās Latvijā – gan Saulkrastu džeza festivālā, gan Ģertrūdes ielas teātrī, gan citviet.

Laura Polence Project muzicē Amsterdamas Mākslu Augstskolas (Amsterdamse Hoogeschool voor de Kunsten) džeza nodaļas maģistranti – vieni no spiltākajiem jaunajiem Latvijas džeza mūziķiem –  Laura Polence (vokāls) un Matīss Čudars (ģitāra), kā arī Breno Viricimo (kontrabass) no Brazīlijas un Vernons Čatleins (perkusijas) no Karību valsts Kurasao.  Apvienība izveidojusies 2011. gadā un jau aktīvi koncertējusi kā Nīderlandē, tā arī Latvijā un Beļģijā.

Koncertā 29. aprīlī Laura Polence Project prezentēs savu jauno latviešu tautas mūzikas programmu, kā arī atskaņos Lauras Polences oriģinālkompozīcijas.

Latviešu dziedātājas Lauras Polences vokālu Rēgensburgas kultūras žurnāls Vācijā nodēvējis par svaigu un aizraujošu piedzīvojumu jaunajā džeza mūzikā. Laura Polence studējusi džeza mūziku arī Filadelfijā (Pensilvānija, ASV), grupas biedrs Vernon Chaltein pirms Amsterdamas izglītojies arī Kurasao un Kubā, specializējoties kubiešu un latīņu-karību mūzikā pie Grammy balvas ieguvēja Pernell Saturnino. Ārpus Laura Polence Project visi grupas dalībnieki spēlē vēl citos muzikālos sastāvos, tādējādi noslīpējot katrs sev raksturīgu muzicēšanas stilu.

„Par muzikālā projekta trumpi var uzskatīt tieši dažādās kultūras telpas, no kurām nāk tā dalībnieki. Laura Polence Project pārliecina, ka arī džezā IR iespējams iekodēt latviešu kultūras daļiņas,” pēc koncerta pagājušajā vasarā rakstīja portāls Easyget.

Laura Polence Project pavasara koncerts Rīgā notiks 29. aprīlī plkst. 19.00 Ģertrūdes ielas teātrī, Ģertrūdes ielā 101 a (ieeja no pagalma). Ieeja – 3 Ls, skolēniem, studentiem, pensionāriem – 2 Ls. Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties www.bezrindas.lv, kā arī galerijā Istaba.


Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*