Šo piektdien, 9.martā 18.00, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Ērģeļzālē notiks džeza nodaļas, pūšaminstrumentu nodaļas un diriģenta Stefana Heckela kopīgais koncerts.

Visu nedēļu JVLMA džeza un pūšaminstrumentu nodaļas piedalījās meistarklasēs, Stefana Heckela vadībā. Abas nodaļas strādāja, lai sagatavotu kopīgo programmu, par repertuāru izvēloties skaņdarbus no Mailsa Deivisa slavenā albuma – „Birth of the Cool”.

Stefans Heckels dzimis Austrijā, Grācā, 1969.gadā,studējis mūziku Grācas akadēmijā un kompozīciju Karaliskajā Mūzikas akadēmijā Londonā. Viņš ir ierakstījis 4 albumus ar savu grupu „Stefan Heckel group” kā komponists un ansambļa vadītājs. Viņš ir spēlējis ar tādiem mūziķiem kā Julian Argüelles, Sainkho Namtchylak, John Edwards, Frank Gratkowski, Annette Giesriegl, Angela Tröndle’s Mosaik, Irina Karamarkovic’, Nenad Vasilic, Balkan Band and Mélange Oriental.  2010.gadā viņš ieguva Austrijas džeza balvu „Harry Pepl Preis”. Šobrīd gan dzīvo, gan strādā Vīnē un Grācā,  pasniedzot džeza institūtā Grācas akadēmijā.

„Birth of the cool” ir krājums, kas ierakstīts ar Mailsu Deivisu (Amerikāņu džeza trompetistu) 1949.-1950.gados, un izlaists klajā 1957.gadā. Albums sastāv no 9 skaņdarbiem. Pateicoties neparastajam instrumentu sastāvam un dažiem nozīmīgajiem mūziķiem, skaņdarbi ir kā inovatīvi aranžējumi, ar stipru ietekmi klasiskās mūzikas virzienā, kas tiek atzīmēti kā galvenie sasniegumi post-bebop džezā.

Visiem klausītājiem ir iespēja novērtēt kopīga darba rezultātu. Koncerts Stefana Heckela vadībā  notiks JVLMA (Kr.Barona 1.)  Ērģeļzālē, piektdien 9.martā, 18.00, ieeja brīva.

Vairāk informācijas par Stefanu Heckelu var atrast šeit: http://www.ohmsk.net/

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*