Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Ērģeļu zālē 5.decembrī plkst. 16:00 uzstāsies pianistes No Kjungas Lī /No Kyung Lee/ džeza trio no Dienvidkorejas.

Šis sastāvs piedāvā netradicionālu skatījumu uz klasisko džeza trio, bungu vietā izvēloties Janggu – korejiešu tautas mūzikas sitaminstrumentu. Tādejādi Janggu nodrošina ritmu, bet pārējie, tradicionālie džeza instrumenti gādā par melodisku harmoniju, mazliet netipisku korejiešu tautas mūzikai. Sastāvu veido Jūng Hva Jangs (Joong Hwa Jung, kontrabass) un Jou Jū Jūns (Yeo Joo Yoon, Janggu).

Pēc studijām ASV – bakalaura grāda iegūšanas Bērklijas Mūzikas koledžā un maģistra grāda  – Ņujorkas universitātē, Kvinsas koledžā, viņa pievērsās korejiešu tautas mūzikai, džezam, pasaules mūzikai un turotū.  Viņas pedagogu vidū minami tādi vārdi kā  Lāslo Gardonī, Nīlss Olmsteds, Džoanna Breikīna, sers Rolands Hena, Maikls P. Mosmens un citi. Sava īpašā skanējuma meklējumos māksliniece pavadījusi vairākus gadus, padziļināti apgūstot korejiešu tautas mūziku.

No Kjungas Lī pieeja mūzikai ir svaiga un amizanta. Savā albumā CaTrot (2008) No Kjunga Lī mēģinājusi apvienot Turotū (Trot) – pagājušā gadsimta sākumā radušos korejiešu populārās/ deju mūzikas žanru – ar džezu.

Šis koncerts būs veltīts trio jaunākajam veikumam –  ceturtajam studijas albumam ar nosaukumu Matchmaker. Šis jaunākais ieraksts ir No Kjungas Lī muzikālo eksperimentu kulminācija un ietver piecas korejiešu tautas dziesmu kompilācijas (pa skaņdarbam no katras provinces) un sešus oriģināldarbus. Turklāt koncertā dzirdēsim arī latviešu mūziku Korejas mūziķu interpretācijā.

Ja vēlaties izbaudīt netipisku, bet lielisku korejiešu tautas mūzikas un džeza tikšanos, gaidīsim jūs No Kjungas Lī džeza trio koncertā.

Ieeja koncertā BEZ MAKSAS!

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*