29. jūnijā ikvienu rīdzinieku un pilsētas viesi priecēja džeza skaņas labāko mūziķu izpildījumā. Viens no redzamākajiem un radošākajiem savas paaudzes Lietuvas džeza mūziķiem Kestutis Vaiginis & Mirage Octet, viens no oriģinālākajiem mūsdienu džeza un pasaules mūzikas vokālistiem – Filips Hamiltons (Philip Hamilton) no ASV un lieliskie Latvijas džeza vokālisti Diāna Pīrāgs un Laimis Rācenājs ar „Rīgas Ritmi 2011” ieskaņas koncertu uzstājās kultūras aktivitāšu centrā Origo Summer Stage.

Festivāla “Rīgas Ritmi” mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns: „Jau otro gadu mums ar Origo Summer Stage ir ļoti laba sadarbība! Pati Summer Stage ideja jau ir lieliska, ko pierāda fakts, ka vakar koncertā bija ļoti daudz klausītāju. Cilvēki visu koncerta laiku klausījās, juta līdzi, arī mūziķi bija gandarīti par labo atmosfēru un publiku. Galvenais ir noturēt šādas labas lietas un arī turpmāk piedāvāt klausītājiem kvalitatīvu mūziku.”

SIA “Linstow Center Management” tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska: “Mēs esam ļoti pateicīgi festivāla „Rīgas Ritmi 2011” organizatoriem, kuri bija pirmie, kas noticēja Origo Summer Stage projektam un jau pērn piekrita mūsu vasaras kultūras aktivitāšu centru atklāt ar tik nopietnu un kvalitatīvu festivāla ieskandināšanas pasākumu! Origo Summu Stage arī turpmāk saviem klausītājiem piedāvās kvalitatīvu un daudzpusīgu repertuāru!”

Savukārt lielformāta fotogrāfiju izstāžu galerijā „Origo”, kuru vakar atzinīgi novērtēja arī koncerta mākslinieki, ir redzama džezam veltīta izstāde, ko veidojis dizainers Valdis Majevskis. Izstādē redzami džeza mūziķi no visas pasaules, kuri viesojušies un koncertējuši Latvijā nesenā pagātnē.

[slideshow]

Bildes no atklāšanas koncerta pieejamas šeit:

http://www.flickr.com/photos/61651520@N07/5887876114/in/photostream#/

Informācija par koncertiem: www.origosummerstage.lv

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Origo Summer Stage programma jūlijā:

1. jūlijs 14:00 – 18:00 Retro mūzikas kvartets

8. jūlijs 14:00 – 18:00 grupa „Fortuna’G & Ladys”

14. jūlijs 17:00 Starptautiskā džeza festivāla „Saulkrasti Jazz” ieskaņas koncerts

15. jūlijs 15:00 – 19:00 Smooth Band (Oļegs Grišins, Mārtiņš Linde, Gints Pabērzs, Viktors Ritovs) un Inga Bērziņa

21. jūlijs 17:00 Starptautiskā džeza festivāla „Saulkrasti Jazz” koncerts

28. jūlijs 14:00 – 18:00 Silvesteri Orkesteri

Kultūras aktivitāšu centrs Origo Summer Stage kā pilsētas spogulis Stacijas laukumā visas vasaras garumā piedāvā sajust un piedzīvot Latvijas nozīmīgāko vasaras pasākumu un festivālu garšu, uz vienas skatuves atspoguļojot Latvijas lielākos mūzikas festivālus – Imantdienas, Rīgas Ritmi, Saulkrasti Jazz, Summertime – aicina Inese Galante, Jaunais Vilnis. Iejūtoties vasarīgajā nedēļas nogales ritmā, piektdienu vakaros ikviens aicināts ērti iekārtoties kādā no vasaras kafejnīcām un ļauties dažādu jazz & blues, kā arī rock`n`roll izpildītāju priekšnesumiem. Savukārt 450 m2 plašajā brīvdabas galerijā visas vasaras garumā tiek izstādītas lielformāta foto izstādes, atspoguļojot Latvijas nozīmīgākajos svētkos un ikdienā tvertos mirkļus. Visi pasākumi baudāmi bez ieejas maksas.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*