1. decembrī i/c „Sky & More” notika instrumentālās džeza grupas „JAM ORCHESTRA” jaunā albuma „9 MORE ROOMS” prezentācijas pasākums, kas bija kā intīms, noslēpumains un nepiespiests stāsts un skatītājiem šķietami atslēdza durvis uz  albuma būtību- jaunām sajūtām un emocijām jeb „Vēl 9 istabām”, kā tas skan albuma nosaukumā.

Vakara vadītājas lomā iejutās Teātra Observatorijas aktrise Karīna Tatarinova- šarmanta sapņotāja, kas pārņemta ar Jam Orchestra skaņdarbiem, viņa sarunā ar prezentācijas viesiem atklāja nianses, kas viņu uzrunā jaunajā noskaņu albumā. Prezentācijā tika atskaņoti īpaši skaņdarbi no jaunā mūzikas albuma, kā arī uzstājās viesi- grupas „Jam Orchestra” īpašās sievietes, ar kurām grupa sadarbojusies sava pastāvēšanas laikā- dziedātāja Ieva Kerēvica, meiteņu saksofonu kvartets N[ex]t, kurš izcēlās ar īpašu šarmu un atraktivitāti, džeza dziedātāja Olga Pīrāgs. Vislielākās ovācijas izpelnījās līdz šim ļoti reti redzēts mākslu apvienojums – džezs un balets. Profesionālie instrumentālās džeza grupas Jam Orchestra mūziķi un izcilā, jaunā latviešu baletdejotāja Annija Kopštāle, kura dejoja baletu

Prezentācijas laikā darbojās mīms, kurš provocēja viesus izmantojot „Jam Orchestra” mūziķu ģīmetnes, it kā sasveicinoties mūziķu vārda ar katru klātesošo. Netrūka arī pārsteigumu, tā kā instrumentālā džeza grupa „Jam Orchestra” ir vienīgā, kas uzstājusies Spānijas karalim viņa vizītes laikā Latvijā pagājušajā gadā, īpašais Spāņu brendijs- Fernando de Castilla, tika pasniegts mūziķiem noslēpumaninā lādē kā īpaša dāvana no karaļa  un to pasniedza skaista flamenko dejotāja.

Prezentācijas viesu vidū bija Latvijā plaši pazīstami mūziķi, mūzikas pedagogi, grupas draugi un žurnālisti. Instrumentālā džeza grupa „Jam Orchestra” ir gandarīta par jauno albumu un klausītāju simpātijām, kā arī uzskata, ka  albuma prezentācija ir bijusi ļoti oriģināla un baudāma.

Jaunais instrumentālās džeza grupas „JAM ORCHESTRA” albums „9 MORE ROOMS”-jau šobrīd pieejams labākajos Latvijas mūzikas ierakstu veikalos .

[slideshow]

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*