Jam Orchestra albuma vāciņš1. decembrī plkst. 18:30 i/c „Sky & More” notiks ilgi gaidītais instrumentālās džeza grupas „JAM ORCHESTRA” jaunā noskaņu albuma „9 MORE ROOMS” prezentācijas koncerts, kurā ne tikai skanēs skaņdarbi no jaunā albuma, bet uzstāsies arī grupas draugi- Latvijā pazīstami džeza mūzikas izpildītāji. Prezentācijas muzikālo viesu vidū būs arī kāds negaidīts pārsteigums –  Latvijas jaunā, izcilā balerīna Annija Kopštāle, pavisam nesen atgriezusies no XXIII Starptautiskā klasiskās dejas konkursa Grassē Francijā, kur plūkusi slavas laurus, albuma prezentācijas pasākumā izpildīs īpašu baletnumuru grupas „JAM ORCHESTRA” oriģinālmūzikas pavadījumā.

Grupa „JAM ORCHESTRA” izveidojās 2001. gadā, kad tajā iesaistījās profesionāli mūziķi ar līdzīgu biogrāfiju un muzikālo pieredzi: šobrīd pazīstamais saksofonists Zintis Žvarts un basģitārists Pēteris Liepiņš, viens no pieprasītākajiem un stilistiski daudzveidīgākajiem bundziniekiem Latvijā – Gundars Lintiņš, spožais pianists Romāns Vendiņš un ģitāras virtuozs Andrejs Jevsjukovs, kurus vieno prieks kopā muzicēt un improvizēt daudzveidīgos džeza mūzikas stilos. Visprecīzāk grupas stilistiku var apzīmēt ar fusion, jo repertuārā ir dzirdamas jazz, blues, funk, jazzrock un citu muzikālu virzienu kompozīcijas.

Jaunajā albumā klausītājiem tiek piedāvātas deviņas muzikāli augstvērtīgas instrumentālās kompozīcijas, kuru autori ir grupas „JAM ORCHESTRA” ģitārists Andrejs Jevsjukovs un pianists Romāns Vendiņš, bet skaņdarbu  aranžētājs -komponists Kristaps Krievkalns. Albumā varēs dzirdēt daudzu pasaules mūzikas stilu ietekmi, un tas ir noteicošais elements, kas padara šo skanējumu tik ļoti daudzkrāsainu un interesantu. Ne velti albuma nosaukums ir  „9 MORE ROOMS”, jo katrs skaņdarbs albumā ir kā vēl neatvērtas durvis uz jaunām noskaņām, sajūtām un emocijām.

Džeza grupas „JAM ORCHESTRA” mūziķi ir  vieni no atpazīstamākajiem un  pieprasītākajiem Latvijā. Viņi aktīvi koncertē arī tādās Latvijā labi pazīstamās grupās kā „CREDO”, „Labvēlīgais Tips”, rokenrola grupā „KEKSI”, taču savu vislielāko popularitāti ir ieguvuši, muzicējot Kristapa Krievkalna pavadošajā sastāvā TV3 šovos – „Dziedi ar Zvaigzni”, „Dejo ar Zvaigzni”, „Koru Kari”, kā arī Lietuvas TV šovā „Dziedošās Ģimenes” un neskaitāmos citos muzikālos projektos kopā ar populārākajām Latvijas estrādes zvaigznēm.

Jāatzīmē, visi grupas mūziķi, paralēli aktīvajai koncertdarbībai, strādā par savu mūzikas instrumentu pedagogiem dažādās Latvijas mūzikas skolās un koledžās.

Jaunais instrumentālās džeza grupas „JAM ORCHESTRA” albums „9 MORE ROOMS”- no pirmās decembra nedēļas pieejams labākajos Latvijas mūzikas ierakstu veikalos.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*