zmsvJAZZOperācija:Jazz Ziemassvētkos

02.12.2010, 19.00

Rīgas Svētā Pētera baznīca

Piedalās: Rīgas kamerkoris „Ave Sol”, Jelgavas bigbends Raita Ašmaņa vadībā un Orests Silabriedis.

Adventes laiks Rīgas koncertdzīvē ienāk ar melodisku romantismu un apcerīgu gaišumu. Jelgavas bigbends un kamerkoris AVE SOL aicina uz džeza mūzikas koncertu Operācija:Jazz Ziemassvētkos Rīgas Sv. Pētera baznīcā, 2. decembrī. 19.00..

Džeza mūzikas žanrs- ir viens no populārākajiem mūsdienu mūzikas žanriem, kas uzplaucis pagājušā gadsimta divdesmito gadu sākumā. Šodien tik dažādie džeza mūzikas virzieni nereti saplūst un uzzied vienā skaņas buķetē. Arī Adventes un Ziemassvētku populārie skaņdarbi un dziesmas vieglā džeza ritmā ļauj pasapņot un ļauties melodiskajiem svinga ritmiem Adventes noskaņās. Populāras melodijas džeza interpretācijā iekarojušas pasaules koncertzāles kā dzīvi apliecinošas, emocionāli un muzikāli saistošas un aizraujošas koncertprogrammas, iekļaujoties daudznacionālās pasaules mūzikas kultūrā. Tās ir koncertprogrammas, kas skatītājus un mūziķus iesaista nepārtrauktā dialogā par dzīvi un mūziku, atklājot jaunas krāsas klausītāju iemīļotajos Ziemassvētku dziesmu hitos “Prieks pasaulei”, “Jūs, bērniņi, nāciet”, “Ak, eglīte”, “Baltie Ziemassvētki”. Pasaules elpu pirmajā Adventes džeza koncertā ienesīs Džona Higinsa “Ziemassvētki Brodvejā”, Mela Tormē “Ziemassvētku dziesma” un “Mazais bundzinieks”. “Sarkandegunziemeļbriedis Rūdolfs” pavērs apvārsni līdz pat sāmu zemes sniegiem, kur, kā zināms, Ziemassvētku vecīša mājvieta un dāvanu fabrika. Populāro melodiju kaleidoskopu vainagos superhiti “Zvaniņš skan” un “Klusa nakts”.

Jelgavas bigbends nākamgad svin savu divdesmito dzimšanas dienu. Orķestra sadarbības partneru vidū ir komponists Raimonds Pauls, mūziķi Pits Andersons un Laimis Rācenājs, dziedātāja Olga Pīrāgs u. c. Šovasar Jelgavas bigbends par muzikālā stila tīrību, savu improvizācijas potenciālu un atraktīvo satuviso izpildījumu ieguvis trīs godalgas starptautiskajā džeza mūzikas konkursā Swingin’Saxonia Glauhavā (Vācija).

1969. gadā maestro Imanta Kokara dibinātais Rīgas kamerkoris Ave Sol aizvien meklē jaunus profesionālus izaicinājumus bagātīgā skaņu partitūrā, skatuviski teatrālos iestudējumos dažādu stilu, laikmetu un žanru mūzikā. Nozīmīgs Ave Sol ieguldījums latviešu kormūzikas tradīciju saglabāšanā un popularizēšanā ir ieskaņotie albumi “Latviešu kordziesmas antoloģijas” ilustrēšanai divpadsmit sējumos.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*