Māra Briežkalna kvintets, kurā muzicē Intars Busulis, Gints Pabērzs, Viktors Ritovs un Andris Grunte, pēc Čehijas prezidenta Vāclava Klausa ielūguma 21.aprīlī koncertēs Prāgā.
Māra Briežkalna kvintets, kurā muzicē Intars Busulis, Gints Pabērzs, Viktors Ritovs un Andris Grunte
Čehijas prezidents ir liels džeza mīļotājs, un kopš 2004.gada pēc viņa iniciatīvas ik gadu notiek džeza mūzikas elites koncerti. Koncertu ciklam dots nosaukums “Džezs Prāgas pilī” – tā dalībniekus jau tradicionāli izraugās pats Vāclavs Klauss. Šoreiz augsto atzinību izpelnījies Māra Briežkalna kvintets.
Latvijas mūziķi koncertā atskaņos ne vien džeza klasikas skaņdarbus, bet arī mūziku no jaunā, nesen izdotā albuma “Latvian Evergreens Volume 2”, kurā ietverti desmit skaņdarbi; to vidū ir Arvīda Žilinska “Zvirbuļu kauja”, “Labu nakti”, “Mana dzimtene jaukā”, Emīla Dārziņa “Spāniešu romance”, Jāzepa Mediņa “Šūpuļa dziesma” un Jāņa Mediņa “Ārija”.
Māra Briežkalna kvintets ir viena no noturīgākajām un izdomas bagātākajām Latvijas džeza vienībām – biežs Latvijas oficiālais mūzikas vēstnieks starptautiskos sarīkojumos. Kvintets citstarp muzicējis MIDEM 2005 (par godu šim notikumam dzima evergrīnu pirmā sērija, kas CD veidolā kļuva par NATO Rīgas samita simbolu somas sastāvdaļu), Otavas džeza festivālā, Ankaras džeza festivālā, festivālos PoriJazz un citos. Vairāk par mūziķu apvienību :  www.myspace.com/marisbriezkalnsquintet

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*