The Briefing

Acid jazz

Grupu The Briefing veido pieci mūziķi no Liepājas, kuru radīto mūziku var piedēvēt acid jazz žanram. Savās dziesmās, džeza stilu izteiksmes līdzekļus papildinot ar elektroniku un izmantojot modernus ritmus, grupa rada interesantu un modernu skanējumu. Pāri emocionāli piesātinātajai mūzikai dzied Kristīna Dobele. Viņas balss tembrs ir valdzinošs, seksīgs un reizēm nedaudz smeldzīgs. Kristīna dziesmās patiesi spēj aizraut un valdzināt publiku, ko lieliski papildina mūziķu dzīvais izpildījums. Visas dziesmu kompozīcijas The Briefing rada paši, tos arī aranžējot, dziesmu tekstus raksta Kristīna.

„The Briefing” ir ierakstījusi Ērika Ķiģeļa kompozīciju “Vēlējums” viņa piemiņai veltītajā albūmā “Rudens Vēju muzikants VOL II”. Singls „Nothing” ir iekļauts izlasē „The Best of Latvia Vol II” un Liepājas gadadienai veltītajā izlasē „Vējš..jūra..Liepāja”. Pašreiz The Briefing strādā pie sava debijas albūma.

ATSAUKSMES NO RĪGAS RITMI 2006 SHOWCASE

“Interesanti bija liepājnieki *The Briefing*, kuri spēlē pašu kompozīcijas. Tās bija interesanti veidotas. Džezs jau no pirmsākumiem ir atvērta māksla, tajā nav jābaidās ienest savu identitāti un meklēt jaunu radošā sadarbībā.”
– Pēteris Šulce, festivāla Berlin Jazz direktors

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

“*Briefing* gan nav džezs, taču solistei, liepājniecei Kristīnai Šmitei ir vienreizēja balss, viņa dzied ar neviltotu prieku un lieliski komunicē ar publiku.”
– Džons Edvards Hasse, Smitstona institūta nacionālā muzeja Amerikāņu mūzikas kurators, producents, mūzikas vēsturnieks, pianists, ASV

“Daudzas Latvijas grupas ir labas, piemēram, *The Briefing* ar savu *acid jazz*”
– Dans Gotfrīds, festivāla Red Sea jazz direktors un pianists

“Tas, ka mūsu festivāls ilgst divus mēnešus 30 pilsētās visā plašajā Venēcijas reģionā (piedāvājot 120 koncertu), nozīmē, ka varam atļauties iepazīstināt ar jauniem mūziķiem no mazajām zemēm. Piemēram, ar *Cosmos*, *Patina* un *The Briefing*, kas gan nav džezs, taču ir ļoti svaigs un saistošs popmūzikas, džeza un eletroniskās mūzikas sajaukums.”
– Džuzepe Mormile, festivāla Veneto Jazz direktors

“Mūs interesē kvalitatīvas īsta džeza grupas, kā arī mūsdienu improvizāciju džezs. Visvairāk saistīja *The Briefing*. Jau iepriekš dzirdot Kristīnu Šmiti Tallinā, pārliecinājos, ka viņa ir ļoti talantīga jauna dziedātāja, kas varētu uzstāties gan džeza, gan roka festivālos.”
– Kimmo Hippa, festivāla Turku Jazz mākslinieciskais vadītājs, Somija

Kristīna Dobele- vokāls, vocoder
Andris Kauliņš- taustiņi, vocoder
Juris Peterlevics – ģitāra
Raimonds Dobelis – bass
Sandis Volkovs – bungas

http://www.thebriefing.lv/

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*