Citruss B5

Mainstream jazz

Duets Citruss B5 – spēlē un improvizē laika pārbaudē izturētas džeza  tēmas, lieliskas, kā dziļos pagrabos glabāts vīns.. Tie esam – Ģirts Pavēnis kopā ar Māri Plūmi, vai kopā ar Artūru Kutepovu, vai kopā ar Linardu Švekli, vai kopā ar Olafu Štālu… vai vēl ar citiem lieliskiem džeza ģitāristiem. Dueta konkrētā brīža sastāvs spēles brīdī ir atkarīgs no gadalaika, nedēļas dienas datuma, zemes un saules magnētiskā stāvokļa, polārzvaigznes un Kasiopejas zvaigznāja attiecībām, valūtas kursa, degvielas un rīta laikrakstu cenām.

Reizēm cilvēkiem liekās, ka tiem kaut kā vēl pietrūkst (biežāk liekās, nekā neliekās)… Cilvēki domā, domā un visu ko sadomā, ko viņiem vēl vajadzētu iegūt, lai kļūtu laimīgāki… Vieni sapņo par par bagātību, naudu, lepniem auto un pilīm, (arī mēs), otri par ceļojumiem, jauniem draugiem, dienvidjūrām un kalniem (arī mēs), trešie par labām, gudrām un skaistām sievietēm(arī mēs), ceturtie par viedu prāta un sirds gudrību, izzināt un saprast par dzīvi visu, kas cilvēka prātam aptverams, izpratni par cēloņu un seku likumsakarībām, prasmi atšķirt labo no ļauna (arī mēs), vēl kādi alkst pēc spēcīgām izjūtām, spēju dziļāk un spēcīgāk mīlēt un nīst, taisīt revolūcijas, sludināt pasaulei patiesību, ka visi cilvēki ir brāļi un tiem jāmīl vienam otru, ka pāriet mākoņi, bet debess nē (arī mēs) un tā joprojām…Visa minētā summu mēs saucam par džezu.

Mēs šīs idejas un vēlmes eksponējam ģitāras spēlē, improvizācijās un mūzikas noskaņās, kas ir patiesas, kā pati dzīve. Citrusa B5 ģitāru skanējumu, atmosfēru, frāzējumu, ritmus, formas un spēles tehniku pirms daudziem gadiem aizsāka Džango Reinhards, Čarlijs Kristians, Vess Montgomerijs, Bārnijs Kīsels,  Džo Pāss, Džims Hols un citi. Mēs turpinām šīs tradīcijas attīstīt mūsdienu kontekstā – mūzikas noskaņa ir intīma, uzrunājoša, stāstoša, glāstoša, eleganta un reizēm jautra, teatrāla, smieklīga, virpuļojoša, groteska un parodējoša. Tomēr patiesībā tā ir tikai divu cilvēku saruna par tēmu džeza valodā….

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*